Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 8751 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   29 Ekim 2014 - 11:18

Fatih Belediyesi in 2015 bütçesine tepki

Büyüt
Küçült
Fatih Belediyesi
in 2015 bütçesine
Fatih Belediyesi’nin 2015 yılı bütçesi muhalefetten yoğun eleştiri aldı

Fidan Uğur - Fatih Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısında görüşülen 2015 yılı için belirlenen 249.815 bin TLlik tahmini bütçesine muhalefeten ret oyu geldi. AK Partili Meclis üyelerinin oylarıyla meclisten geçen bütçeye muhalefetten yoğun eleştiri geldi. 2015 yılı bütçesinin 2014 yılı bütçesinden az olduğunu belirten CHP Grup Sözcüsü Soner Özimer, “Geçen sene Fatihliler için bir şey yapılmadı. Bu yıl ki bütçenin az olması bu yıl da bir şeylerin yapılmayacağını gösteriyor. 163 bin TL borcu olan Fatih Belediyesinin 2015 yılı tahmini bütçesinin geri kalanıyla ancak maaşlar ödenir” diye konuştu.

Fatihte Fatihlilerin artık yabancı olduğunu, ağırlıkta konuşulan dilin Arapça olduğunu belirten Özimer, “İlçemizde bu kadar çok Suriyeli, Afrikalı, Nijeryalının yaşaması üzerine biz yabancı olduk. Salgın hastalıkların artmasından korktuğunuz için mi Sağlık Müdürlüğünün bütçesini bu kadar arttırdınız” diye sordu. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demirin bütçe ile ilgili yaptığı konuşmasının bir belediye başkanından çok bir milletvekilinin yaptığı konuşma gibi anlaşıldığını belirten Özimer, “Sayın Demirin iki çocuğu olmasına ragmen ‘üç çocuk yapın dedi. Sanki Fatihlilerin başka sorunu yok gibi konuşması şahsen bizleri düşündürdü” dedi.

Özimer, mecliste yaptığı konuşmasının devamında özellikle Fatih Belediyesinde imar ile ilgili yapılan çalışmalara değinerek belediyeyi bir kez daha Fatihliler için hizmete davet etti. Özimer konuşmasının devamında şunları söyledi:2012 yılında plansız olan Fatih Belediyesinin 1/5000lik planlarına ‘en kötü plan plansızlıktan daha iyidir diyerek, Büyükşehirde oy verdik. Meclisten jet hızıyla geçen 1/5000 liklere bakamadık dahi. Ama ilçede yıllardır inşaatlar durmuş tadilatlar durmuştu. Vatandaşlarımız mağdur olmasın diye 1/5000liklere Büyükşehirde ‘evet dedik. Ama planlar 1/1000 durumuna inince son gün görebildiğimiz kadarıyla ‘hayır dedik. İyi ki öyle demişiz. Fatih CHP meclis grubu doğru bir karar verdiğini 1/1000liklere yapılan itirazlar geldiğinde görüyor.

YEŞİL ALANLAR İMARA AÇILMAMALI

Yeni imar planlarında vatandaşın tapulu mülkleri yeşil alan ve park alanlarına alındığını belirten Özimer, “Halihazırda park olan yerler imara açılmış. Oruç Baba Parkı ,Emlak Bankası Blokları Parkı, Mimarsinan, Haşim İşcan Parkı Vatan Caddesi üzeri eski Lunapark (8.000 m2) imara açılanlardan sadece bazıları. İlim Yayma Vakfı ve İlim Yayma Cemiyetine, Fatih Sultan Mehmet Kolejine, Fatih Belediyesince bedelsiz 25 yıllık yer verilirken, Atatürkçü Düşünce Derneği nin yer talebi yer olmadığı için geri çevrilmiş hatta otobüs dahi tahsis edilmemiş. Migrosun da bulunduğu 8 dönümlük arazinin imara açılması ile ilgili tekrar yeşil alan yapalım çağrımız cevapsız kalmıştır” şeklinde konuştu.

FATİHTE SOSYAL BELEDİYECİLİK YAPILMIYOR

Özimer, CHP Grubu olarak Fatihte kadın sığınma evleri, çocuk kreşleri ve öğrenci yurtlarının açılması ile ilgili önerilerinin dikkate alınmadığını belirterek, “Yıllarca CHP olarak vurguladığımız kadın sığınma evi, Belediye Başkanı Mustafa Demir geldiğinde iki olan kreşlerin kapatılması ve yenisinin açılmaması, sosyal belediyecilik adına üzüntü vericidir.Deprem tekrar vurgulanmış  cevap alınmamıştır. Ama ihtiyarlar için söylediğimiz hoby bahçeleri, huzur evleri stratejik planda Sayın Demirin staratejik planında 11 sene sonra yer bulmuştur” dedi.

NİHAT HATİPOĞLUNUN OTELİNİN RUHSATI VAR MI?

Özimer sözlerini şöyle sürdürdü: Otel cenneti olan Fatihte yandaşlar istediği kadar kat çıkarken diğerleri Otel ruhsatı alabilmek için katlarını yıkmaktalar. Nihat Hatipoğlu un ruhsatı sözlü sorulmuş, yazılı önergeler verilmiş cevap alınamamıştır. Edirnekapıda Vatandaşın evleri yıkılırken yıkılmayan bir ev tarihi eser diye kenara ayrılmış daha sonra tarihi süsü verilmiştir. Eminönünde seçimlerde tadilatta olan bir yer Mustafa Demirin resmini asmış 8 katlı olan yerde 15.50 yükseklik olması gerekirken yaklaşık 18 metrelik yer otel olarak faaliyet göstermektedir. Fatih halkı çifte standartla karşı karşıyadır.Yandaş olanlar ruhsat alırken diğerleri adeta cezalandırılmaktadır.

‘MİMAR VE MÜHENDİSLER HAYVAN BARINAĞINA SÜRGÜN EDİLDİ

Yaklaşık 400 belediye personelinin şu anda 18 tanesi ki içlerinde mimar mühendis vb. bir çok üniversite mezunu ve yıllarını veren bürokratlar şu anda Yedikule Hayvan Barınağı a sürgüne gönderilmişlerdir. Bu memur arkadaşların suçları nedir? Severek hayvan barınağına giden varsa saygı ile karşılarım bende hayvanları çok severim fakat zoraki gönderilmesi anayasaya aykırıdır. Hayvan barınağında müdür görevini bir kamera üstlenmiş. 18 memur sabah bu kameranın önüne geçiyorlar iştima gibi akşamda çıkarken geçiyorlar.

FATİH HALKI ZOR DURUMDA

Fatihte baklava simit festivaline Laleli ve Aksarayda vatandaşların düzenlediği işportacı festivali eklenmiş durumda. Kimse ailesiyle Aksaray ve Laleliye gidemiyor. Tüm bu nedenlerden dolayı bu bütçenin günü kurtarmaya yönelik olduğunu görüyor ve bu bütçenin Fatihin sorunlarını çözemeyeceğini biliyoruz. İşte bu nedenlerle Fatih belediyesinin 2015 yılı bütçesine CHP grubu olarak red oyu vereceğimizi burada ifade ediyorum. 

gercekgundem.com

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu yorum : 9 yıl önce yazıldı.
Yorum Sahibi : remzi
 
mevlüt bey fatihbelediyesi battı bu bütçe bile çok buna.aldığı rüşvetler sattığı beleş arsaların geri dönüşümü gelse bitçeye gerek yok
Bu yorum : 9 yıl önce yazıldı.
Yorum Sahibi : mevlüt gül
 
Bir yanlışlık olmasın. Bu bütçe personel maaşlarını karşılamaz.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024