Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4107 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   00 0000 - 11:46

Geleneksel Bayram kaltısın coşkulu geçtiahv

Büyüt
Küçült
Geleneksel Bayram kaltısın coşkulu

Ramazan Bayramı’nda başta Eyüp Sultan, Süleymaniye, Fatih ve Sultanahmet Camiileri olmak üzere camiler doldu taştı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Süleymaniye Camisi’nde bayram namazı kıldırdı. Vatandaşlar, bayram namazının ardından bayramlaştı.

İstanbul’da Fatih Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu sene altıncısı gerçekleştirilen "vatandaşlarla kahvaltı programı", bayram namazının ardından yapıldı. Fatih Camii Avlusu’nda bir araya gelen binlerce vatandaş, bayramlaştıktan sonra kahvaltı sofrasına oturdu. 100 metre uzunluğundaki masaya oturan 1500 kişiye meyve suyu, içinde peynir, zeytin, gibi ürünlerden oluşan kahvaltı tabakları verildi. Camide ayrıca 13 bin adet simit, su böreği ve poğaça ile isteyene meyve suyu ve çay ikram edildi. Bayram namazını Süleymaniye, Sultanahmet ve Sümbül Efendi Camileri’nde kılan vatandaşlar da Fatih Belediyesi tarafından ikram edilen çorbalardan içti.

Uygulamaları yerinde bulan vatandaşlar, "Belediye bayramda da bizleri unutmadı. Önceleri namaz çıkışında ayak üstü bayramlaşıp evlerimize giderdik. Şimdi ise namaz sonrası cami avlusunda kurulan kahvaltı sofrasında uzun uzun muhabbet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz, Arzu eden ise yiyecek ve içeceklerini alıp uygun bir yerde muhabbet ederek karnını doyurmanın zevkini yaşadı" dediler.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024