Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 7630 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   00 0000 - 11:38

"Gönüllü Turizm Elçileri" İşbaşında

Büyüt
Küçült
Gönüllü Turizm Elçileri

Merve İkiz - Fatih Belediyesinin hayata geçirdiği "Gönüllü Turizm Elçileri" projesi kapsamında, yabancı dil bilen 16-25 yaş arası gençler, tarihi yarımadaya gelen turistlere her konuda yardımcı oluyor. "ASK ME/BANA SOR" Yazılı giysileriyle turistlere yardımcı olan gençler, hem yabancı dillerini geliştiriyorlar, hem de cep harçlıklarını çıkarıyorlar. "Gönüllü Turizm Elçileri" projesinin ilk olarak geçen yıl başladığını dile getirerek, bu yıl 4 Temmuz’da başlayan proje için başvuruda bulunan 700 öğrenciden İngilizce sınav ve çeşitli mülakatlarla 300 öğrenciyi bu göreve seçtiklerini ifade etti.

Merve İkiz - Fatih Belediyesinin hayata geçirdiği "Gönüllü Turizm Elçileri" projesi kapsamında, yabancı dil bilen 16-25 yaş arası gençler, tarihi yarımadaya gelen turistlere her konuda yardımcı oluyor.

"ASK ME/BANA SOR" Yazılı giysileriyle turistlere yardımcı olan gençler, hem yabancı dillerini geliştiriyorlar, hem de cep harçlıklarını çıkarıyorlar.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Aa muhabirine yaptığı açıklamada,

"Gönüllü Turizm Elçileri" projesinin ilk olarak geçen yıl başladığını dile getirerek, bu yıl 4 Temmuz’da başlayan proje için başvuruda bulunan 700 öğrenciden İngilizce sınav ve çeşitli mülakatlarla 300 öğrenciyi bu göreve seçtiklerini ifade etti.

Sınavlarda başarılı olan öğrencilere Tarihi Yarımada ve rehberlik gibi konularda eğitim verdiklerini anlatan Demir, "Bu öğrenciler, İstanbul’un tanıtımına katkıda bulunmakla birlikte geleneklerimizi, göreneklerimizi, kültürümüzü ve medeniyetimizi de temsil edecekler" dedi.

Demir, 16-25 yaş arası gençlerden oluşan "Gönüllü Turizm Elçileri"nin, Tarihi Yarımada’ya gelen turistlere adres sormaktan, şikayetlere kadar her konuda yardımcı olacaklarını söyleyerek, turistlerden gelen şikayetlerin, anında zabıtaya iletileceğini ve koordineli bir şekilde çözüme kavuşturulacağını ifade etti.

Bazı ısrarcı esnafın yoğun ilgisine karşı da gençlerin turistlere destek verdiğini bildiren Demir, "Bu genç arkadaşlarımız yaklaşık 2, 5 ay gibi bir sürede dillerini geliştirme, Türkiye’yi temsil etme, farklı ülkelerden insanlarla tanışarak ufuklarını genişletmek gibi bir çok konuda tecrübe kazanacaklar" diye konuştu.

Demir, öğrencilerin Sultanahmet, Kocamustafapaşa, Sirkeci, Ayasofya, Divan Yolu, Yerebatan ve Kapalıçarşı gibi turistlerin yoğun olduğu bölgelerde görev yaptıklarını belirterek, gerçekleştirdikleri bu projenin her hangi bir örneğine kendisinin daha önce hiç rastlamadığını bildirdi.

-"HEM DİLİMİ GELİŞTİRİYORUM, HEM FARKLI KÜLTÜRLERİ TANIYORUM"-

Bu yıl ikinci kez "Gönüllü Turizm Elçileri" projesine katılan Trakya Üniversitesi öğrencisi Merve Canlı, ilk olarak gördüğü afiş üzerine bu projeye katılmaya karar verdiğini anlatarak, daha sonra bir takım mülakatlara girdiğini ve bu sınavları kazanarak projeye dahil olmaya hak kazandığını dile getirdi.

Canlı, "Bir şeyleri karşılıksız yapmak çok güzel bir duygu. Her şey para demek değildir. Burada turistlerle konuşarak hem dilimi geliştiriyorum, hem de onları gözlemleyerek kültürleri hakkında bilgi edinmeye ve tanımaya çalışıyorum" dedi.

Bu yıl üniversiteye girmeyi bekleyen öğrenci Medine Karakuş da projeye daha çok dilini geliştirmek amacıyla katıldığını kaydederek, "İngilizce öğretmeni olmayı istiyorum. Dilimi geliştirmek için turistlerle pratik yapmak çok gerekli" diye konuştu.

Karakuş, Yerebatan Sarnıcı çevresinde görevli olduğunu dile getirerek, kendisini geliştirmek adına bu mekanın tarihi ile ilgili kitaplar okuduğunu, hem kültürel hem de dil açısından gelişebilme fırsatı elde ettiği için çok memnun olduğunu kaydetti.

-"TÜRK MİSAFİRPERVERLİĞİ HER YERDE KARŞIMIZA ÇIKIYOR"-

Sultanahmet Meydanı çevresinde gezen turistlerden İranlı Manmonir Barikroo, 2 haftalığına Türkiye’ye geldiğini ifade ederek, meydanın hemen her yerinde rastladığı "Gönüllü Turizm Elçileri"nin bu ülkenin misafirperver ve sıcak yüzünü gösteren çok önemli bir iş yaptıklarını kaydetti.

Barikroo, kendisinin elçilere "nerede yemek yiyebilirim?" diye sorduğunu, son derece sıcak ve yardım sever bir şekilde karşılık aldığını belirterek, bu hizmetleri gerçekleştiren kişilere teşekkür ettiğini bildirdi.

Türkiye’ye 1 haftalık gezi için İsveç’den gelen Eric Hermaussou Joysbrother da kendisinin elçilere "nereden taksi çağırabilirim?" diye sorduğunu kaydederek, gezileri sırasında böyle bir hizmetle karşılaşmaktan son derece memnun olduklarını dile getirdi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024