Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4829 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   00 0000 - 13:32

Haliç’te Dostluk Kazandı

Büyüt
Küçült
Haliç’te Dostluk

Fatih Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen ’Two Nations Cup’ heyecanında kürekler Haliç’e indi.

Türk ve Yunan Kürek Milli Takımları Haliç’te dostluk için yarıştı…

Yarışı Yunan kürek milli takımı 7.57,39 dereceyle birinci olarak tamamladı.

1-2 Ekim’de İstanbul’da yapılan Two Nations Cup Basketbol Turnuvası’nın ardından, Türkiye ve Yunanistan’ın kürek milli takımları, Two Nations Cup Kürek Yarışları için Haliç’teydi. Son dört yılda ’Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında’ 30 altın madalya kazanan ve 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkı elde eden sporculardan oluşan Yunanistan 8 Tek Dümencili Kürek Milli Takımı ile Türkiye 8 Tek Dümencili Kürek Milli Takımı’nın mücadelesi Galata Köprüsü’nden başladı. 3 bin metrelik yarış Balat Parkı önünde son buldu.

Başa baş giden yarışın galibi Yunanistan Kürek Milli Takımı oldu. Takım 7.57,39 derece yaparak birinci olurken, Türkiye Kürek Milli Takımı da 8.01,87 dereceyle ikinci oldu.

Yarışların ev sahibi Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de yarışları Yunanistan Kürek Federasyonu Başkanı Ioannis Karras ve Two Nations Cup Organizasyon Komitesi eş başkanları George Kotionis ve Ümit Hallaç ile birlikte başından itibaren takip etti. Medya mensupları için hazırlanan tekneye binen Başkan Demir, yarışa start verdi.

Two Nation Cup’ın Türkiye-Yunanistan arasında düzenlenen bir organizasyon olduğunu belirten Demir, iki ülke arasındaki dostluğun spor organizasyonlarıyla güçlenmesinden memnuniyet duyduğunu söyledi. Haliç’in su sporlarına çok elverişli ve önemli bir noktada olduğunu da vurgulayan Demir, Haliç’te yapılacak tüm spor etkinliklerine destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

Yarışın sonuçlanmasının ardından birinci olan Yunan Kürek Milli Takımı’na ödüllerini Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir verdi. Demir daha sonra Türk ve Yunan kürekçilerini tek tek kutlayarak, fotoğraf çektirdi. Organizasyon ekibi de Başkan Demir’e desteklerinden dolayı teşekkür ederek bir plaket verdi.

Two Nations Cup Kürek Yarışları bundan böyle her yıl Haliç’te düzenlenerek, spor dünyasının önemli geleneklerinden biri haline gelecek.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024