Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 5293 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Aralık 2011 - 21:06

İstanbul Hali’nde esnaf, Yeni Hal Yasası’na hazırlanıyor

Büyüt
Küçült
İstanbul Hali’nde esnaf, Yeni Hal Yasası’na
İstanbul Hali’nde esnaf, Yeni Hal Yasası’na hazırlanıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hal Müdürlüğü, 1 Ocak 2012 tarihi ile yürürlüğe girecek olan Yeni Hal Yasası hakkında esnaf bilgilendirilmesi, görev ve sorumluluklarını öğrenmeleri amacıyla Bayrampaşa ve Ataşehir Yaş ve Meyve Sebze Hali’nde 16 ve 19 Aralık tarihlerinde seminerler düzenleyecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hal Müdürlüğü, 5957 sayılı Kanun ve Hal Kayıt Sistemi eğitimlerinde hal esnafı ile konunun uzmanlarını bir araya getiriyor. 1 Ocak 2012 tarihinde yürürlüğe girecek olan 5957 Sayılı Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz ve Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun ve Tebliğ Uygulamaları hakkında hal esnafı için eğitim programları düzenledi.

16 Aralık 2011 tarihinde Bayrampaşa Yaş Meyve ve Sebze Hali’nde 19 Aralık 2011 tarihinde ise Ataşehir Hali’nde 09.00 - 11.00 saatleri arasında verilecek eğitimlerde hal esnafının Yeni Hal Yasası ve Hal Kayıt Sistemi kapsamında yapması gereken işlemler hakkında bilgi verilecek. Kanunun hazırlanmasında görev alan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müfettişi Süleyman Aydemir tarafından düzenlenecek olan eğitimlerde, Bayrampaşa Hali’nde 600, Ataşehir Hali’nde de 200 olmak üzere toplam 800 esnafın bilgilendirilmesi hedefleniyor.

‘Esnaflarımızın sıkıntı yaşamaması için seminer düzenleyeceğiz’

Yapılacak eğitim çalışması ile ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hal Müdürü Bayram Ali Çakıroğlu, amaçlarının bu sürece esnafların hazırlanması olduğunu vurguladı. Ali Çakıroğlu, Yeni Hal Yasası ve Hal Kayıt Sisteminin sektöre disiplinli, sağlıklı ve kayıtlı çalışma bilincini getireceğini söyleyerek yoğun çalışma temposu altında mevzuatı yeteri kadar inceleme fırsatı bulamayan esnafımızı konunun uzmanları ile bir araya getireceklerini belirtti.
 
Hal esnafını, şimdiye kadar da SMS, e-mail ve bildirilerle Hal Kayıt Sistemi, alt yapısının kurulması, malların satışa sunulmadan bildirimlerinin yapılması, künye oluşumu ve cezai işlemler konusunda bilgilendirdiklerinin de altını çizen Çakıroğlu, gerçekleştirilecek olan eğitimlerin daha önce yapılan çalışmaların tekrar üzerinden geçilerek, değerlendirilmesini sağlayacağını ve kafalardaki soru işaretlerinin giderilmiş olacağını vurgula

kaynak:i.b.b

paşa





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024