Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 7181 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   00 0000 - 13:41

Japon Turistin kaybolan pasaportunu Fatih Belediyesi’nin Gönüllü Turizm Elçileri buldu, turizm zabıtası da kendisine teslim etti.

Büyüt
Küçült
Japon Turistin kaybolan pasaportunu Fatih Belediyesi’nin Gönüllü Turizm Elçileri buldu, turizm zabıtası da kendisine teslim

 

Tatil için ülkemizde bulunan Japon vatandaşı Rie Sytome ülkesine döneceÄŸi son günde pasaportunu kaybetti. Fatih Belediyesi’nin Gönüllü Turizm Elçileri tarafından bulunan pasaportu Sultanahmet’teki Turizm Zabıta Karakolu’nda kendisine teslim edildi.

 

Nuriosmaniye Caddesi üzerinde turistlere yardım etmeye çalışan Fatih Belediyesi’nin Gönüllü Turizm Elçileri yol kenarında bulunan yeÅŸilliklerin arasında bir pasaport buldu. Gönüllü elçiler, hemen belediyenin turizm zabıtasına haber vererek Rie Sytome ismine kayıtlı bir pasaport bulduklarını söylediler. Bunun üzerine turizm zabıtası Japonya’nın Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸu’nu aradı. Pasaportla ilgili bilgi verdikleri sırada pasaport sahibi Japon vatandaşın yeni pasaport çıkartmak için konsoloslukta evrak doldurduÄŸunu ve kayıp pasaportunu almak için görevli eÅŸliÄŸinde zabıta karakoluna yönlendirecekleri bilgisini verdiler. Bunun üzerine Rie Sytome yanında görevli ile birlikte Sultanahmet Meydanı’nda bulunan Fatih Belediyesi’nin Turizm Zabıta Karakolu’na geldi. Burada pasaportuna kavuÅŸan 26 yaşındaki Rie Sytome, görevlilere defalarca teÅŸekkür etti.

Sytome, Temmuz ayı başında bir arkadaşı ile birlikte Türkiye’ye geldiÄŸini ve Kapalıçarşı’yı gezmeye giderken pasaportunu düÅŸürmüÅŸ olabileceÄŸini söyledi. Sytome, “Pasaportumun kaybolduÄŸunu anladığım anda çok üzüldüm ve yenisini çıkartmak için konsolosluÄŸa baÅŸvurdum. Evrakları doldururken pasaportumun bulunduÄŸu haberi geldi. Ä°lk önce inanamadım. Konsolosluk görevlileri bana bir rehber vererek pasaportumu almaya gönderdiklerinde hala inanamıyordum. Pasaportu elime alınca çok mutlu oldum. Yarın ülkeme dönmem gerekiyor. Tatilimin son gününde pasaportumun kaybolduÄŸuna üzülürken, bulunmasına da bir o kadar sevindim. Kapalıçarşı’yı gezerken gönüllü turizm elçileri dikkatimi çekmiÅŸti ama kayıp pasaportumu onların bulacağı hiç aklıma gelmezdi. Pasaportuma kavuÅŸmamda emeÄŸi olan herkese teÅŸekkür ediyorum. Ömür boyu unutamayacağım bu anıyı da ülkemde de bütün yakınlarıma anlatacağım. ” dedi.

 

Fatih Belediyesi’nin gerçekleÅŸtirdiÄŸi ‘Gönüllü Turizm Elçileri’ projesi çerçevesinde, yabancı dil bilen 16-25 yaÅŸ arası gençler, Fatih’e gelen turistlere hem her konuda yardımcı oluyor,

hem yabancı dillerini geliÅŸtiriyor, hem de cep harçlıklarını çıkarıyor. Ä°lki geçen sene baÅŸlayan bu çalışma programı bu sene de 4 Temmuz’da start aldı. Projede yer almak için baÅŸvuruda bulunan 700 öÄŸrenci yabancı dil sınavı ve çeÅŸitli mülakatlardan geçtikten sonra, 300 öÄŸrenci bu göreve seçildi. Sınavlarda baÅŸarılı olan öÄŸrenciler Fatih’in tarihi ve rehberlik gibi konularda eÄŸitim aldıktan sonra kendileri için özel hazırlanan mavi beyaz renkli ‘Ask Me – Bana Sor’ yazılı tiÅŸörtler giyerek göreve baÅŸladı. Fatih Belediyesi’nin ‘Gönüllü Turizm Elçileri’, Fatih’e gelen turistlere adres sormaktan, ÅŸikayetlerine kadar her konuda yardımcı oluyor. Gelen ÅŸikayetleri, anında zabıtaya iletilerek koordineli bir ÅŸekilde çözüme kavuÅŸturuyor.  Fatih Belediye BaÅŸkanı Mustafa Demir, öÄŸrencilerin Sultanahmet, Sirkeci, Ayasofya, Nuriosmaniye, Divanyolu, Yerebatan ve Kapalıçarşı gibi turistlerin yoÄŸun olduÄŸu bölgelerde görev yaptıklarını belirterek, gerçekleÅŸtirdikleri bu projenin her hangi bir örneÄŸine kendisinin daha önce hiç rastlamadığını bildirdi. Demir, ‘Bu genç arkadaÅŸlarımız yaklaşık 2,5 ay gibi bir sürede dillerini geliÅŸtirme, Türkiye’yi temsil etme, farklı ülkelerden insanlarla tanışarak ufuklarını geniÅŸletmek gibi bir çok konuda tecrübe kazanacaklar” dedi. Yaz sonuna kadar devam eden bu çalışma sonucunda gençlere Fatih Belediyesi tarafından sertifika veriliyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024