Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 10037 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Aralık 2011 - 20:39

Sultanahmet parkı

Büyüt
Küçült
Sultanahmet
İ.B.B Sultanahmet Meydan Düzenlemesi ile ilgili olarak açıklama


14 Aralık 2011
Sayın Mete Çubukçu
NTV Televizyonu Haber Müdürü

Sayın Çubukçu,
13 Aralık 2011 tarihli Akşam Haberlerinde ve 14 Aralık 2011 tarihli Haber Bültenlerinde, Muhabirlerinizden Ela Sezen ve Kameraman Yetkin Torlak imzasıyla, ‘Sultanahmet betonlaşıyor’, ‘Sultanahmet’e beton meydan’, ‘Sultanahmet Meydanının havuzlu parkına beton parke örülüyor’ spotlarıyla yayınlanan haber gerçeği yansıtmamaktadır. Haber ile ilgili olarak aşağıdaki hususları sizinle paylaşmak istiyoruz.

 Sultanahmet Meydanı Zemin Kaplaması ve Peyzaj Rehabilitasyon Projesi’ çalışmaları kapsamında kesinlikle betonlaşma sözkonusu değildir. Halen mevcut ve asfalt olan yerler “Tamburlanmış Osmanlı Graniti” ile kaplanmaktadır.

 Haberde ‘Sultanahmet Meydanı tek yeşil alanını da kaybetti. Havuzlu park olarak bilinen alandaki ağaçların bir kısmı sökülerek yerine beton parke örülüyor.’ denilmektedir. Oysa Sultanahmet Havuzlu Park’ta halen 5.500 m2 yeşil alan bulunmaktadır, onaylı Kurul Projesinde de bu rakam 5.500 m2’dir ve halen yapımı süren iş tamamlandığında da, Sultanahmet Havuzlu Park’ta 5.500 m2 yeşil alan olacaktır.

 Havuz etrafında herhangi bir ağaç kesimine gidilmemiştir. Mevcut ağaçların olduğu kısımlar, yaya geçişlerine denk gelse bile yaya geçişleri ağaçların kalabileceği şekilde düzenlenmiştir. Tarihi (anıt ağaç) niteliği arzetmeyen ve tarihi silueti kapatan çalı ve  ağaçlar  Fatih Belediye  Başkanlığınca deplase edilerek  Fatih bölge parklarına dikilmiştir.

 “Sultanahmet Meydanı Zemin Kaplaması ve Peyzaj Rehabilitasyon Projesi” ve ‘Topkapı Saray Önü ve Çevresi Düzenleme İnşaatı’ adıyla, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi-Yapı İşleri Müdürlüğü’nce yapımı iki etap halinde gerçekleştirilen çalışmanın tümü ve yine bu kapsamda ele alınan, Sultanahmet Meydanı’nda bulunan havuzlu park etrafının düzenleme çalışmaları; 10.02.2010 tarih ve 3582 sayılı İstanbul IV Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Kararı ile,

 Rekreasyon çalışmaları da, aynı tarihli Kurul Kararının eki olan onaylı “Sultanahmet Meydanı Zemin kaplaması Rehabilitasyon Projesi”ne uygun olarak devam etmektedir.

 Ek’li Kurul onaylı projede görüleceği üzere, havuz etrafındaki yollar projesine birebir uygun şekilde imal edilmektedir.

 1. etap olan, Sultanahmet Meydanı zemin kaplama rehabilitasyonunda mevcut asfalt ve döşeme kaplamaları kaldırılarak bölgenin tarihi yapısına uygun olarak “Tamburlanmış Osmanlı Graniti” kullanılmaktadır. Bu uygulama 40.000 m2’lik alanın sert zemin kaplamasının yeniden yapılması ve 20.000 m2 peyzaj rehabilitasyon düzenlemesini kapsamaktadır.  40bin m2’lik alanın tamamı 10 cm kalınlığında granit taşlarla kaplanarak döşemelerde kırılmalar, oynama ve bozulmalar minimuma indirilmiş olacaktır.
1.987 Metre Yağmursuyu ve Atıksu Hattı da bu iş kapsamında yeniden yapılmıştır.
Düzenleme alanına yeni Kent Mobilyaları konulacaktır.                                                                
Ayrıca; Sultanahmet Hipodromu üzerinde bulunan Örme Sütunun da, Koruma Kurulu onaylı projesine göre restorasyonu yapılacaktır.
1. Etap iş kapsamında: Ayasofya Meydanı, At Meydanı kuzey-güney yolları ve Marmara Üniversitesi Rektörlük binası önündeki tüm sert zeminler ve aydınlatma işleri, Anıtlar Kurulu onaylı projeye göre yeniden yapılmıştır.
İşin maliyeti 9.355.750 TL + KDV’dir.

2. Etap ‘Topkapı Saray Önü ve Çevresi Düzenleme İnşaatı’na ise Kasım 2011 itibariyle başlanmış olup, Sultanahmet cami ile Ayasofya arasındaki havuzlu parkın ve Sultanahmet Camisinin girişindeki yeşil alan, sert zemin ve aydınlatmanın yeniden düzenlenmesi, Topkapı Sarayı önü ve Topkapı Sarayına giden bağlantı yollarının (Kabasakal Caddesi, Bab-ı Hümayûn Caddesi, İsakpaşa Caddesi, Dalbastı Sokak) Yağmursuyu, Atık su, Aydınlatma ve sert zeminlerinin yeniden düzenlenmesi işlerini kapsamaktadır.

İş kapsamında; 4.400 metre Yağmursuyu ve Atıksu Hattı yeniden yapılacak, 5.000 M² Yeşil Alan düzenlenecek, 28.100 M² alanda da, Tamburlanmış Osmanlı Graniti ile döşeme kaplaması yapılacaktır.
İşin maliyeti 10.149.794  TL + KDV olarak öngörülmektedir.

Sayın Çubukçu,
NTV izleyicilerinin doğru olarak bilgilendirilmesi ricasıyla durumu bilgilerinize sunar, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Saygılarımızla

İstanbul Büyükşehir Belediyesi
BASIN DANIŞMANLIĞI

Fatihaktüel olarak Sultanahmetde yaptığımız incelemeler ve parkın öncesi sonrası fotoları ve bunların adil bir şekli ile kıyasına okurlarımız için yaptık ve sonuç olark yeşil alan kaypı kısmi olarak olamadığını görülmüştür.

PAŞA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024