Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 8549 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   05 Kasım 2014 - 15:47

TARİHİ MISIR ÇARŞISINDA GELENEKSEL AŞURE İKRAMI

Büyüt
Küçült
TARİHİ MISIR ÇARŞISINDA GELENEKSEL AŞURE
Muharrem ayı dolayısıyla hazırlanan aşureler Tarihi Mısır Çarşısı da düzenlenen etkinlikle yerli ve yabancı konuklara ikram edildi.

Bu yıl 14.sü düzenlenen aşure etkinlikleri dolayısıyla dağıtılan aşurelere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Muharrem ayı dolayısıyla Boludan getirilen aşçılara hazırlatılan aşureler kısa süre de tükendi.  

Fatih Belediyesi ve Malatya Pazarının işbirliği ile bu yıl 14. sü düzenlenen aşure etkinliklerinde 35 bin kişiye aşure ikram edildi. Aşure etkinliklerinde bu yıl 20 ton aşure dağıtıldı. Dualarla başlayan etkinlikte, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile Malatya Pazarı Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Murat Palancı çarşıda bulunan vatandaşlara aşure dağıttı. Aşurenin tadına bakmak isteyen vatandaşlar birbirleriyle yarıştı.

Bu ayın aşure ayı olması nedeniyle yerinin ve öneminin çok değerli olduğunu söyleyen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Muharrem ayının kurtuluşun ve karşındaki insanı anlayabilmenin sembolü olduğunu söyledi. 35 bin kişilik aşure dağıttıklarını belirten Fatih Belediye Başkanı Demir, “Burası bizim için önemli, insanların aşure yapmak için ihtiyaç duydukları bütün malzemeleri tedarik ettikleri yer” dedi. Demir, aşurenin manevi anlamına işaret ederek, “Kerbela vakası orada Hazreti Hüseyin ve Ehlibeyten 70 insanın sırf siyasi beklentiler uğruna şehit edilmesinin yıldönümü. Bütün İslam aleminin ortak acısının olduğu bir gün. Bunu da birliğin, bütünlüğün ve dayanışmanın sembolü olan aşure ile bütünleştiriyoruz. İnsanın düşüncesi, dünya görüşü, statüsü ne olursa olsun dünyada hepimiz aynı kazanın içinde pişiyoruz” diye konuştu.

 Malatya Pazarı Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Palancı, rahatsızlığı sebebiyle programa katılamazken yerine yönetim Kurulu üyesi oğlu Hüseyin Murat Palancı katıldı. Palancı, Bu geleneğin babası ve amcasının bir uygulaması olduğunu belirterek  Her sene 40-50 bin kase aşure yapıyoruz. Herkesin Muharrem ayını tebrik ederim. Keşke herkes gelip burada aşure yiyebilse bütün herkesi davet ediyorum dedi.

Aşureyi tadan vatandaşlar ise, böyle bir etkinliğin tarihi bir mekanda gerçekleştirilmesinden dolayı çok memnun kaldıklarını belirtti. Çarşıyı gezen turistler de ilk kez tattıkları aşureyi büyük beğeni ile yediler.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024