Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 5218 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   00 0000 - 00:48

Türkiye’nin İlk Fotoğraf Müzesi Fatih’te Açıldı

Büyüt
Küçült
Türkiye’nin İlk Fotoğraf Müzesi Fatih’te

Açılışa Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İstanbul İl Kültür Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, Fotoğraf Dostları Derneği Başkanı Gültekin Çizgen, fotoğraf sanatının üstatlarından Ara Güler ve çok sayıda fotoğraf dostu katıldı.

 

 

Açılışta konuşan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, fotoğraf müzesinin kuruluş hikayesini anlattı. Gültekin Bey’in evinde başlayan müze fikrinin 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’na sunulduğunu ancak yaşanan gecikmeler dolayısıyla hayata geçemediğini söyleyen Mustafa Demir, ‘biz dostlarımıza güvendiğimiz ve inandığımız için bu projenin arkasında durduk ve destek verdik.’dedi. Fotoğrafın bir ana sığdırılabilecek ne çok şey bulunduğunun bir delili olduğunu söyleyen Başkan Demir, fotoğrafın anı durdurarak, dondurarak insanların ortak hafızasına katkı yapan önemli belgelerden olduğunu vurguladı. İstanbul gibi zamana şahitlik etmiş bir kentin geçmişinden geleceğe taşıyacak çok anısı ve anı olduğunu hatırlatan Başkan Demir, ‘Biz Fatih Belediyesi ve Fotoğraf Dostları Derneği ile İstanbul’un görsel hafızasını yarınlara taşıma sorumluluğunu üstlendik ve İstanbul’a bir fotoğraf müzesi armağan ettik’ dedi.

Açılışta söz alan Fotoğraf Dostları Derneği Başkanı Gültekin Çizgen de, 30 yılı aşkın bir süredir, fotoğraf müzesi açma hayaliyle çalmadık kapı bırakmadıklarını, artık ümitlerinin tükendiği bir anda Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in desteğiyle hayallerini gerçekleştirme imkanı bulduklarını söyledi. Kadırga’nın Bizans ve Osmanlı Donanmalarının demir attığı, eski İstanbul’un en önemli semtlerinden biri olduğunu da vurgulayan Çizgen, ‘burada fotoğrafımızın kültür odağını oluşturmamızı sağlayan Başkan Mustafa Demir’e teşekkür ederim’ dedi.

Çizgen sözlerini ‘fotoğrafın da artık bir müzesi var, ölsem de gam yemem’ diyerek noktaladı.

Açılışta konuşan İstanbul İl Kültür Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili de, ‘Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de, Gültekin Çizgen de bu müzenin açılması konusunda inatla ve kararlılıkla çalışarak tüm sorunların üstesinden geldiler. İstanbul’un bir eksikliği giderilmiş oldu. Emeği geçenleri alkışlıyorum’ dedi.

Konuşmaların ardından Fotoğraf Dostları Derneği’nin bir numaralı onur üyesi seçilen Başkan Demir’e plaket verildi.

Müzenin açılışı alışılanın aksine kurdela kesilerek değil, kepenk kaldırılarak yapıldı. Müzenin kepengini Çizgen’le birlikte kaldıran Demir, ‘ben erken saatlerde ilçemde dolaşırım ve esnaf arkadaşlarımla kepenk kaldırdığım çok olmuştur. Ama ilk kez bir müzenin kepengini kaldırıyorum’ dedi.

Fatih Belediyesi’ne ait olan Kadırga Kültür Merkezi binasında bulunan bin metrekarelik bir alanda açılan İstanbul Fotoğraf Müzesi, 5 fotoğraf galerisi, fotoğraf arşivi ve kütüphaneden oluşuyor. Ülkemiz ve dünyadan farklı fotoğraf çalışmalarının örneklerinin de sunulacağı müzede, çeşitli kuşaklardan fotoğraf sanatçılarının eserleri yer alıyor.

Müzenin ilk süreli sergileri olan ‘Fotoğrafımızda Bugün – 2011’ ve ‘Basılı Fotoğrafımız – Albümler’ üç ay boyunca gezilebilecek.   

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024