Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2091 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   03 Haziran 2021 - 10:43

ABD Türkiye den ithalata vergi getirdi

Büyüt
Küçült
ABD Türkiye  den ithalata vergi
ABD Ticaret Temsilcisi’nin ofisinden yapılan açıklamada, İngiltere, İtalya, İspanya, Türkiye, Hindistan ve Avusturya’dan ithal edilen ürünlere gümrük vergisi getirilmesine onay verildiği açıklandı.

ABD aralarında Türkiye'nin de olduğu altı ülkeden yapılan ithalata yönelik yüzde 25 oranında vergi getirileceğini açıkladı. Ancak yeni vergiler uluslararası müzakereler devam ederken askıda olacak.

ABD Ticaret Temsilcisi'nin ofisinden yapılan açıklamada, İngiltere, İtalya, İspanya, Türkiye, Hindistan ve Avusturya'dan ithal edilen ürünlere gümrük vergisi getirilmesine onay verildiği açıklandı.

ABD yasaları uyarınca bir yıldır yürütülen incelemede, bu ülkelerde uygulanan dijital hizmet vergilerinde Amerikan şirketlerine ayrımcılık yapıldığı sonucuna varılmıştı.

ABD Ticaret Temsilciliği bunun üzerine bu ülkelerden ithal edilen 2 milyar dolarlık ürüne yüzde 25 oranında vergi getirilmesine karar verdi.

Vergiler müzakerelere zaman tanımak amacıyla askıda

Ancak bu vergilerin, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) ve G20 süreçleri kapsamında çok taraflı olarak yürütülen müzakerelerin tamamlanmasına zaman tanımak amacıyla 180 güne kadar askıda olacağı belirtildi.

ABD'nin Ticaret Temsilcisi Katherine Tai konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “ABD, dijital hizmet vergilerine ilişkin endişelerimiz dahil olmak üzere uluslararası vergilendirmeyle ilgili bir dizi konuya çok taraflı bir çözüm bulunmasına odaklanıyor. ABD, OECD ve G20 süreçleri aracılığıyla uluslararası vergi konularında mutabakata varılması konusunda kararlıdır. Bugün attığımız adım bu müzakerelerin ilerleme sağlamak üzere devam etmesi ve gelecekte gerekmesi halinde (ilgili yasanın) 301. Maddesi uyarınca vergi getirilmesi seçeneğinin korunması için zaman tanımaktadır” ifadelerini kullandı.

ABD Ticaret Temsilciliği'nden yapılan açıklamada, İngiltere'den ithal edilen 887 milyon dolarlık tekstil ürünü, ayakkabı ve kozmetik ürünlerine; İtalya'dan 386 milyon dolarlık çanta, giysi ve optik lensler gibi ürünlere; İspanya'dan 323 milyon dolarlık ürüne; Türkiye'den 310 milyon dolarlık ürüne; Hindistan'dan 118 milyon dolarlık ve Avusturya'dan da 65 milyon dolarlık vergi getirileceği belirtildi.

2 Haziran 2020 tarihinde ABD Ticaret Temsilciliği Avusturya, Brezilya, Çek Cumhuriyeti, Avrupa Birliği, Hindistan, Endonezya, İtalya, İspanya, Türkiye ve İngiltere'de uygulamaya giren ya da girmesi değerlendirilen dijital hizmet vergilerine ilişkin inceleme başlatmıştı.

Kapsamlı incelemelerin ardından 2021 yılı Ocak ayında ABD Ticari Temsilciliği, Avusturya, Hindistan, İtalya, İspanya, Türkiye ve İngiltere'nin kabul ettiği dijital hizmet vergilerinin Amerikan dijital şirketlerine karşı ayrımcılık yaptığı; bu vergilerin uluslararası vergilendirme ilkeleriyle bağdaşmadığı; ABD şirketleri üzerinde bu vergilerin yük oluşturduğu sonucuna varmıştı.

G7 ülkeleri Londra'da biraraya geliyor

G7 ülkelerinin maliye bakanlarının Cuma ve Cumartesi günü vergi müzakerelerinde gelinen noktayı görüşmek üzere İngiltere'nin başkenti Londra'da bir araya gelmeleri bekleniyor.

Toplantıda büyük teknoloji şirketlerinin vergilendirilmesi ve ABD'nin küresel minimum kurumlar vergisi getirilmesi teklifi de gündemde olacak.

Kaynak: VOA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024