Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1033 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   07 Nisan 2022 - 04:26

Azerbaycan ile Ermenistan arasında mutabakat

Büyüt
Küçült
Azerbaycan ile Ermenistan arasında
AB Konseyi Başkanı Michel, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın gerçekleştirdiği üçlü toplantıda barış anlaşmasının hazırlıklarına başlanılması ve sınır hattının belirlenmesi için ortak komisyon oluşturulması yönünde mutabakat sağlandı.

Azerbaycan DışiÅŸleri Bakanlığı, Avrupa BirliÄŸi (AB) Konseyi BaÅŸkanı Charles Michel, Azerbaycan CumhurbaÅŸkanı Ä°lham Aliyev ve Ermenistan BaÅŸbakanı Nikol PaÅŸinyan'ın gerçekleÅŸtirdiÄŸi üçlü toplantıda elde edilen mutabakatı, "Azerbaycan'ın çıkarları, bölgenin barış ve huzur içinde geliÅŸmesini saÄŸlamak için atılan önemli bir adım" olarak nitelendirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Michel, Aliyev ve PaÅŸinyan görüÅŸmesinde Azerbaycan ve Ermenistan arasında barış anlaÅŸmasının hazırlıklarına baÅŸlanılması için iki ülkenin dışiÅŸleri bakanlıklarına talimat verilmesinin kararlaÅŸtırıldığı kaydedildi.

Açıklamada, tarafların Azerbaycan ve Ermenistan arasında sınır hattının belirlenmesi için Nisan 2022 sonuna kadar ortak sınır komisyonu oluÅŸturma hususunda mutabakat saÄŸladığı kaydedildi.

Üçlü görüÅŸmede Azerbaycan ile Ermenistan arasında kara ve demir yollarının açılmasının da konuÅŸulduÄŸu belirtilen açıklamada, "Brüksel görüÅŸmesi, Azerbaycan'ın çıkarları, bölgenin barış ve huzur içinde geliÅŸmesini saÄŸlamak için atılan önemli adımdır." ifadeleri yer aldı. .





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024