Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1301 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Ocak 2021 - 13:21

Bağdatta ki Patlama Üst Düzey Bürokratları Görevden Aldırdı

Büyüt
Küçült
Bağdatta ki Patlama Üst Düzey Bürokratları Görevden
Irak’ın başkenti Bağdat’ta onlarca kişinin hayatını kaybettiği çifte intihar saldırısının ardından askeri ve güvenlik kadrolarında önemli değişiklikler yapıldı.

Irak resmi ajansının haberine göre, saldırı sonrası açıklamalarında güvenlik zafiyetine iÅŸaret eden BaÅŸbakan Mustafa el-Kazımi, BaÄŸdat’ın güvenliÄŸinden sorumlu BaÄŸdat Operasyonlar Komutanı Kays Muhammedavi'yi görevden alındı.

Savunma Bakanlığına çekilen Muhammedavi'nin yerine General Ahmed Selim getirildi.

BaÄŸdat Operasyonlar Komutanlığında görevden uzaklaÅŸtırılan bir baÅŸka yetkili ise istihbarat ve güvenlik iÅŸlerinden sorumlu General Basim Velid oldu.

BaÅŸbakan Kazımi, Ä°çiÅŸleri Bakanlığına baÄŸlı Polis TeÅŸkilatı BaÅŸkanı Cafer Battat'ın yerine de Raid Åžakir Cevdet'i atadı.

Ä°stihbarat Ä°ÅŸlerinden Sorumlu Ä°çiÅŸleri Bakanlığı VekilliÄŸine ise Ahmed Abu ReÄŸif getirildi.

32 ÖLÜ, 110 YARALI

Irak'ın baÅŸkenti BaÄŸdat uzun bir aradan sonra bugün yine terör saldırısıyla sarsıldı.

BaÄŸdat’ın merkezi Tayaran Meydanı’nda ikinci el eÅŸya ve kıyafetlerin satıldığı pazar yerinde düzenlenen iki intihar saldırısında 32 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi, 110 kiÅŸinin yaralandığı açıklanmıştı.

BaÅŸbakan Kazımi, saldırı sonrası yaptığı açıklamada, güvenlik ve istihbarat kurumlarının karar mercilerindeki çok baÅŸlılığa izin verilmeyeceÄŸini belirtmiÅŸ ve yaÅŸanan güvenlik açığının nedenlerinin araÅŸtırılıp ortaya çıkarılması için acil soruÅŸturma baÅŸlatılması talimatı vermiÅŸti.​​​​​​​





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024