Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1141 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   15 Nisan 2023 - 05:21

Başbakana sis bombası atıldı

Büyüt
Küçült
Başbakana sis bombası
Japonya Başbakanı Kişida Fumio'ya, katıldığı kalabalık bir programda suikast girişimi düzenlendi. Fumio'nun bulunduğu bölgeye boru şeklinde bir bomba fırlatılırken o anlarda büyük kargaşa yaşandı. Bomba 50 saniyenin ardından patlarken Fumio, yara almadan bölgeden tahliye edildi. Olayı gerçekleştiren şahıs ise gözaltına alındı.

Japonya Başbakanı Kişida Fumio'nun ülkenin güneydoğusundaki Wakayama eyaleti ziyaretinde iktidardaki Liberal Demokrat Parti (LDP) adayının faaliyetine katıldı. Kişida, LDP adayıyla, yerel saatle 11.30 sularında bölgede bulunan Saikazaki Balıkçı Limanı yakınlarında bir araya gelerek, kampanya sürecini görüştü. Japon Başbakan'ın, konuşma yapması öncesinde bir suikast girişimi yaşandı.

50 SANİYE SONRA PATLADI
Başbakan kürsünün yakınlarındayken bir kişi, eliyle o tarafa doğru bir cisim fırlattı. Metal boru şeklindeki bomba yere çarpmasıyla büyük bir ses çıkarttı. O sırada ortamda kargaşa yaşanırken Fumio alandan tahliye edildi. Bomba ise 50 saniye sonra patladı.

ANBEAN KAMERADA
Kişida'nın herhangi bir yara almadığı belirtilirken olaya karışan kişi ise gözaltına alındı. Öte yandan yaşananlar anbean Japon televizyon kanalı tarafından da kayıt altına alındı.

ESKİ BAŞBAKAN SUİKASTA KURBAN GİTMİŞTİ
Ayrıca olay ülkede büyük bir şok etkisi yaratırken, ülkenin eski Başbakanı Şinzo Abe'nin geçen temmuzda suikast sonucu hayatını kaybettiği akıllara geldi.

Japonya ,Başbakan ,Sis Bombası ,Suikast 

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024