Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1101 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   07 Eylül 2021 - 18:52

Fransa Lafarge firması üzerinden IŞİD'e destek olmuş

Büyüt
Küçült
Fransa Lafarge firması üzerinden IŞİDe destek
Fransız kurumlarına ait belgelerde Lafarge'ın IŞİD ile ilişkisinin Fransa devletinin bilgisi dahilinde gerçekleştiği idda edildi.

Dünyanın en büyük çimento üretici Fransız firması Lafarge'ın, IŞİD ile ilişkisi hakkında Fransız iç, dış ve askeri istihbarat servislerini sürekli bilgilendirdiği ve tüm bunların Fransa devletinin bilgisi dahilinde gerçekleştiği iddia edildi.

Fransa'da Yargıtay, Fransız çimento devi Lafarge'a 'IŞİD'li teröristleri finansmandan ötürü insanlığa karşı suça ortak olmak suçlaması yöneltilebilmesinin' önünü açtı. Fransız Yargıtayı, Fransız çimento devi Lafarge'a yöneltilen "terörü finanse ettiği suçlamasını" teyit etti.

AA'nın ulaştığı ve Fransız devletine ait olduğu öne sürülen belgelerde, Lafarge şirketi ile Fransız istihbarat servisi arasındaki ilişkinin 22 Ocak 2014'te şirketin güvenlik müdürü Jean Claude Veillard'ın İçişleri Bakanlığı istihbaratına ait bir adrese gönderdiği e-postayla başladığı anlaşılıyor.

Şirket yetkilisi Veillard, mailinde Lafarge'ın Suriye'de halen aktif olduğunu ve çalışmalarının devam edebilmesi için "yerel aktörlerle" ilişki kurması gerektiğini belirtti. Güvenlik müdürü, istihbarat servisine, basında kendileri hakkında bazı olumsuz yayınlar yapıldığını belirterek, yöneticilerinin ve genel merkezin ne kadar risk altında olduğunu sordu.

Lafarge'a yanıt veren istihbarat servisi görevlisi bu durumu görüşecekleri bir tarihi kendisine bildirdi.

FRANSIZ İSTİHBARATININ LAFARGE'DAN FAYDALANDIĞI BELGELERE YANSIDI

Lafarge-terör örgütü ilişkilerinin skandal olarak Fransa gündemine gelmesi ve konunun mahkemeye yansımasının ardından 18 Kasım 2018'de AM 02 kod isimli istihbarat mensubu, mahkemede ifade verdi.

İfade tutanağına göre görevli, Lafarge'ın Suriye'deki bilgi kaynakları olduğunu kabul etti.

İstihbaratçı, hakime Fransız gizli servislerinin Lafarge fabrikasından nasıl faydalandıklarını anlattı.

Tutanaklarda istihbaratçı, 2012-2014 döneminde Lafarge tarafından Suriye'deki (Nusra Cephesi dahil) tüm silahlı gruplara çimento gönderildiğini söyleyerek IŞİD'i bunun dışında tutmadı.

İstihbaratçı mahkemede, "Lafarge'ın çalışmalarına devam etmesini fırsat bilerek duruma tamamen fırsatçı şekilde yaklaştık." dedi.

FRANSIZ İSTİHBARATI LAFARGE'IN IŞİD'E ÇİMENTO SAĞLADIĞINI BİLİYORDU

Lafarge Güvenlik Müdürü Veillard ile Fransız İçişleri Bakanlığı istihbaratı arasındaki e-posta trafiğinde 1 Eylül 2014'te yapılan yazışmalarda IŞİD'e çimento gönderilmesi işinin ayrıntıları ele alındı.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024