Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1196 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Aralık 2021 - 02:58

Meksika’da korkunç kaza

Büyüt
Küçült
Meksika’da korkunç
Meksika’nın Chiapas eyaletinde Tuxtla-Chiapa de Corzo otoyolunda göçmenleri taşıyan TIR’ın kaza yapması sonucu en az 54 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

chiapas Valisi Rutilio Escandon kazaya dair yaptığı açıklamada, 49 kişinin olay yerinde, 5 kişinin de kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybettiğini ve 83’ü erkek 22’si kadın olmak üzere 105 kişinin de yaralandığını belirtti.  Meksika Kızıl Haçı da 50 sağlık görevlisinin desteğiyle, Tuxtla- Chiapa de Corzo otoyolunda TIR’ın devrilmesi sonucu meydana gelen kazada yaralılarla ilgilendiklerini bildirdi.

54 ÖLÜ 105 YARALI

Başsavcılık Ofisi’nden (FGR) kazaya dair yapılan açıklamada ise onlarca göçmenin hayatını kaybettiği kazayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi. Ulusal Muhafızlar (GN) da yaptıkları açıklamada, Chiapas’ta bir otoyolda meydana gelen göçmenlerin hayatını kaybettiği kaza nedeniyle üzüntü duyduklarını, kazadan etkilenenleri desteklemek ve soruşturmalara yardımcı olmak için Meksika Ulusal Göç Enstitüsü (INM) ve ilgili yetkililerle yakın temasta olduklarını ifade etti.

“ÇOK ACI VERİCİ”

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador da yaptığı açıklamada, “Chiapas’ta Orta Amerika göçmenlerini taşıyan bir TIR’ın devrilmesinin neden olduğu trajediden derin üzüntü duyuyorum. Çok acı verici” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: DHA



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024