Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber
Sınırın bir başka noktasındaysa büyük bir demir direkle tel kapıyı yıkan bazı mülteciler Makedonyaya geçti. Arbede sırasında kaç mültecinin sınırı geçtiği bilinmiyor.
Dikenli telleri zorlayan mülteciler Makedon güvenlik güçlerine Açın sınırı! Sırbistana gitmek istiyoruz diye seslenerek amaçlarının Makedonyada kalmak olmadığını, AB ülkelerine uzanan göç yolunda bir sonraki durak olan Sırbistana gitmek istediklerini söyledi.
Bu yaşta bu acıları gören çocukların kaçış sırasında oyuncakları bir yanda, kendileri bir yanda kaldı...
Yunanistan - Makedonya sınırında bekletilen mültecilerin büyük kısmını Suriye ve Iraktaki savaşlardan kaçanlar oluşturuyor.
Makedonya bu ay mülteciler arasında hatırı sayılır bir başka grup oluşturan Afganları, Yunanistan sınırından geri çevirmeye başlamıştı.
İki ülke arasındaki sınırda yaklaşık 6 bin 500 kişi bekleyişini sürdürüyor. Makedonya her gün sınırlı sayıda mültecinin geçişine izin veriyor.
Mültecilerin sınır kapılarını zorlamasından önce Makedonya 50 kişilik bir mülteci grubunu sabah saatlerinde ülkeye almış, ardından da sınırı kapatmıştı.
Haftalardır sınırda bekleyen mülteciler, kurdukları çadırlarda zor şartlar içerisinde yaşıyor.
Makedonya dahil Balkan ülkeleri ile Avusturya, sınırlarına dikenli tel çekerek geçişleri kontrol altına almaya çalışıyor.
Yunanistan da bu yüzden Avusturya ile Balkanlardaki komşularına öfkeli.
Almanya ise Balkan ülkelerini mülteci geçişlerine izin vermeyerek Yunanistanda yaşanan krizi ağırlaştırmakla eleştiriyor.
7 Martta düzenlenecek olan AB liderler zirvesinde, Avrupa Komisyonu ile Türkiyenin üzerinde anlaştığı mülteci krizi eylem planı görüşülecek.
BBC TÜRKÇE