Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1314 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   30 Temmuz 2022 - 08:09

Sadr destekçileri yine Yeşil Bölge’yi bastı: 60 yaralı

Büyüt
Küçült
Sadr destekçileri yine Yeşil Bölge’yi bastı: 60
Irak’ın başkenti Bağdat’ta Sadr Grubu lideri Mukteda Sadr'ın destekçileri, beton bariyerleri aşıp hükümet binaları ve yabancı misyon temsilciliklerinin yer aldığı Yeşil Bölge'ye girerek meclis binasını bastı. Bölgeye giriş sırasında güvenlik güçlerinin müdahalede bulunması sonucu 60 kişi yaralandı.

Irak'ın baÅŸkenti BaÄŸdat'ta Åžii lider Mukteda Sadr'ın destekçileri, hükümet binaları ve yabancı misyon temsilciliklerinin bulunduÄŸu YeÅŸil Bölge’ye giden Cumhuriyet Köprüsü'ndeki beton bariyerleri yıktı. YeÅŸil Bölge'ye giren kalabalığa güvenlik güçleri tazyikli su ve göz yaÅŸartıcı gaz ile müdahale etti. Irak SaÄŸlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre çıkan olaylarda 60 kiÅŸi yaralandı. Ancak güvenlik güçlerinin müdahalesine raÄŸmen Sadr destekçileri iktidardaki siyasi partilerin aleyhinde slogan atarak YeÅŸil Bölge’deki meclis binasını bastı.

 

 

El-Kazımi'den açıklama
Irak BaÅŸbakanı Mustafa el-Kazımi'nin Ofisinden tansiyonun yükseldiÄŸi anlarda yaptığı açıklamada, güvenlik güçleri resmi kurumları korumaya çaÄŸrıldı, siyasi gerilimin tırmanmasının kamu yararına hizmet etmeyeceÄŸi ifade edildi. Protestoculardan eylemlerini barışçıl bir ÅŸekilde yapmaları ve resmi kurumların korunması çaÄŸrısı yapıldı.

 

 

Sadr yanlıları, bu hafta ikinci kez meclisi bastı
Sadr dışındaki tüm Åžii tarafları çatısı altında toplayan ve eski BaÅŸbakan Nuri Maliki’nin de içinde bulunduÄŸu Ä°ran destekli Koordinasyon Grubu’nun, Muhammed Åžiya el-Sudani’yi baÅŸbakan adayı göstermesine itiraz eden Sadr Grubu destekçisi yüzlerce kiÅŸi, ÇarÅŸamba günü de YeÅŸil Bölge'ye girerek meclis binasını basmıştı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024