Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1399 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   05 Mart 2021 - 16:17

Sudan'da 8 bölgeli federal sistem

Büyüt
Küçült
Sudanda 8 bölgeli federal
Yeni hükümet sistemi sınırların, merkezi ve bölgesel yönetimlerin yapılarının ve yetkilerinin belirleneceği Sudan yönetim sistemi konferansının ardından yürürlüğe girecek.

Sudan'da geçiÅŸ dönemi Egemenlik Konseyi BaÅŸkanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan, federal bölgesel hükümet sistemine geçiÅŸi öngören bir kararname imzaladı.

Egemenlik Konseyinden yapılan yazılı açıklamaya göre Burhan, federal bölgesel hükümet sisteminin kurulmasıyla ilgili 2021 tarihli 6 numaralı anayasa kararnamesi çıkardı.

Açıklamada federal yönetime geçiÅŸin, 2020'de Güney Sudan'da hükümet ve silahlı hareketler arasında imzalanan Cuba AnlaÅŸması ile çeliÅŸmeyecek ÅŸekilde bölgelerin sayıları, sınırları, yönetim yapıları ve yetkilerini düzenleyen Sudan yönetim sistemi konferansının ardından uygulanmaya baÅŸlanacağı belirtildi.

Yeni yönetim sistemine geçiÅŸle ilgili yapılacak konferansın tarihi ve yeri belirtilmezken ilgili mercilere gerekenin yapılması talimatı verildi.

Sudan, 3 Ekim 2020'de silahlı hareketlerle yapılan barış anlaÅŸması gereÄŸince çıkarılan bu kararnameyle 18 eyaletten oluÅŸan mevcut sistemin yerine 8 bölgeye dayanan federal yönetim sistemine geçiÅŸ yapacak.

Egemenlik Konseyi üyesi Muhammed Hasan et-TeayiÅŸi, 26 Eylül 2020'de yaptığı açıklamada, geçiÅŸ hükümeti ile silahlı hareketlerin imzalayacağı nihai barış anlaÅŸmasının 8 bölgeye dayalı federal bir hükümet sistemine onay verdiÄŸini ifade etmiÅŸ, halihazırda 18 olan eyalet sayısını 8 bölgeye düÅŸürecek anlaÅŸmanın, “bölgelerin gerçek yetki ve yönetimlere sahip ve yurttaÅŸlar arasındaki hakların vatandaÅŸlık esaslarına dayalı olmasını” saÄŸladığı ve bunların tamamının bir sonraki anayasada güvence altına alınacağını ileri sürmüÅŸtü.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024