Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1006 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   27 Ekim 2022 - 09:10

Avrupa Merkez Bankası Politika Faizini artırdı.

Büyüt
Küçült
Avrupa Merkez Bankası Politika Faizini
Avrupa Merkez Bankası (ECB), üç temel politika faizini 75 baz puan artırarak, 2009’dan bu yana en yüksek seviyesine çıkardı

Avrupa Merkez Bankası (ECB), üç temel politika faizini beklendiği gibi 75 baz puan artırarak, 2009’dan bu yana en yüksek seviyesine çıkardı. Refinansman operasyon faiz oranı yüzde 1.25'ten yüzde 2'ye çıkarıldı. Faiz bu seviyeyi en son 21 Ocak 2009'da görmüştü.

 

ECB, bankaların merkez bankasında tuttukları mevduat için ödenen faiz oranını yüzde 0.75'ten yüzde 1.50'ye, marjinal faiz oranını yüzde 1.50'den yüzde 2.25'e yükseltti.

 

FAİZLERİN ARTMAYA DEVAM ETMESİ BEKLENİYOR

 

ECB açıklamasında enflasyonun çok yüksek olmaya devam ettiği ve uzun bir süre için hedefin üzerinde kalacağı belirtildi. Açıklamada, "Yönetim Konseyi, verilen görev çerçevesinde fiyat istikrarını sağlamak için tüm araçlarını ayarlamaya hazır" denildi. Faizlerin artmaya devam etmesinin beklendiği, kararların toplantı bazında verileceği mesajı verildi.

ECB son üç toplantıda faiz artışına gitmişti.

Avrupa ,Merkez Bankası ,Politika ,Faiz ,Artırım





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024