Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber
Avrupa İstatistik Ofisinin (Eurostat) bugün açıkladığı verilere göre, 19 üyeli Euro Bölgesinde eleman açığı, 2015in 3. çeyreğinde yüzde 1,5 iken, 2015in 4. çeyreğinde yüzde 1,6ya çıktı.
Eleman açığı, 28 üyeli Avrupa Birliğinde (AB) ise söz konusu dönemdeyüzde 1,6dan yüzde 1,7ye yükseldi. Her iki bölgede de geçen yılın sonçeyreğinde sanayi ve inşaat sektörlerinde elaman açığı yüzde 1,2, servis sektöründeki eleman açığı ise yüzde 2 olarak ölçüldü.
EN FAZLA AÇIK ALMANYA VE İNGİLTEREDE
Kıyaslanabilir verilerin mevcut olduğu üye ülkeler arasında en fazla eleman açığı yüzde 2,6 ile Almanya ve İngilterede kaydedildi. Bunu yüzde 2,4le Çek Cumhuriyeti ve yüzde 2,2 ile de Belçika izledi.
En düşük eleman açığı ise yüzde 0,5le Polonya ve yüzde 0,6 ile de İspanya ve Portekizde belirlendi.2015 yılının 4. çeyreğine ilişkin verilerin mevcut olduğu üye ülkeler arasında 2014 yılının son çeyreğine kıyasla eleman açığı 21 ülkede arttı, 4 ülkede değişmedi ve iki ülkede de azaldı.
Öte yandan, Euro Bölgesinde4.çeyrek iş gücü maliyet endeksi yıllık yüzde 1,3 ve 4.çeyrek ücretler de yıllıkyüzde 1,5 artış kaydetti.