Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber
Türk Telekom İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Aydın 81 ilde istihdam sağlayarak bölgesel farklılıkları ortadan kaldırdığımız gibi, yakın coğrafyada da sektör çalışanlarının birçoğu Türk Telekom Grubunda yetişti dedi.
34 bin çalışanıyla Türkiyenin en büyük işverenlerinden olan Türk Telekom Grubu, entegrasyon süreci ile birlikte Avea, Türk Telekom ve TTNETin yanında diğer grup şirketleriyle teknolojinin birçok alanında entegre bir şekilde hareket eder hale geldi. Yeni dönemde Y kuşağı için de yeni bir strateji belirleyerek yeni bir program başlattıklarını söyleyen Türk Telekom İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Bahattin Aydın, entegrasyon sürecimizin sona ermesiyle daha hızlı, daha güçlü ve daha çevik bir şirket haline gelerek Türkiyede inovasyon ve gelişimin liderliğini yapmaya devam edeceklerini belirtti. Türk Telekom Grubunun 34 bin çalışanıyla Türkiye için geleceğin fırsatlarını yaratmak için çalıştığını belirten Aydın “81 ilde istihdam yaratarak ülke ekonomisine ve bölgesel farklılıkların giderilmesine destek oluyoruz. Avea, Türk Telekom ve TTNETin yanında diğer grup şirketlerimizle teknolojinin birçok alanında faaliyet gösteriyoruz. 2005 yılından beri teknolojiye konsolide bazda 17 milyar lirayı aşkın yatırım yaptık. Yakın coğrafyada telekom sektörü çalışanlarının Türkiyede, Türk Telekom Grubu bünyesinde yetiştiğini söyleyebiliriz” dedi. Türk Telekom Grubuna katılmak isteyenlere sektörde parlak bir gelecek fırsatı sunduklarını kaydeden Aydın, şunları söyledi:
Çevik ve akıllı bir organizasyon
“Yetenekli gençlerimiz, telekomünikasyon alanında geniş bir yelpazede yer alan iş alanlarını deneyimlemenin yanı sıra kişisel gelişimlerini desteleyecek düzenli eğitim alıp, etkinliklere katılma fırsatı buluyor. Telekomünikasyon sektörü, Y kuşağının beklentileriyle uyumlu şekilde, barındırdığı dinamizm ve inovasyon ihtiyacı ile bu anlamda öne çıkıyor. Y kuşağı teknoloji odaklı bakıldığında diğer kuşaklara göre oldukça ileride. Yeniliklere açık ve teknolojinin öneminin farkında olan telekomünikasyon sektörü de Y kuşağına cazip geliyor. Y kuşağı çalışma ortamında daha fazla esnekliği tercih ediyor. Türk Telekom Grubu da bu esnekliği çalışanlarına sunuyor. Çalışanlarımız için doğru kariyer imkanları yaratarak potansiyellerinin farkına varmaları ve kendilerini geliştirme şansı tanıyor ve bu sayede yüksek performanslı bir ekip oluşturmayı hedefliyoruz. Doğru ödüllendirme programları ve gelişim imkanları ile sonuç odaklı kazanma alışkanlığı olan çevik ve akıllı bir organizasyon oluşturmak istiyoruz.”
‘Herkes potansiyeldir
Teknolojinin çok hızlı ilerlediğini bu nedenle Türkiye ve dünyadaki yetenek açığının en fazla hissedildiği sektörlerden birinin telekomünikasyon olduğunu belirten Bahattin Aydın, Türk Telekom Grubu olarak nitelikli çalışan eksikliğini gidermek için çözümler ürettiklerini söyledi. Aydın “Türk Telekom Grubu olarak nitelikli çalışan sayısı konusunda hiçbir sıkıntı yaşamadığımızı söyleyebilirim” diye konuştu.
STARTTA 20 BİN BAŞVURU OLDU
Mart ayında lansmanını yaptıkları STARTT programının gençlerden yoğun ilgi gördüğünü söyleyen Bahattin Aydın, şunları söyledi: “STARTT adını verdiğimiz Türk Telekom Grubu Genç Yetenek Programı kapsamında üniversite üçüncü ve dördüncü sınıf, yüksek lisans ve doktora öğrencilerini yarı ve tam zamanlı çalışma imkanı sunuyoruz. STARTT programımız 20 binin üzerinde başvuru aldı. Gençlere mobil, internet ve sabit hat alanlarında 360 derece iletişim hizmetini yerinde öğrenme şansı sunuyoruz. Mayıs ortasına kadar grup mülakatları ve bireysel değerlendirme merkezi uygulamalarını da tamamlayıp Haziranda yaklaşık 250 STARTT adayımıza Türk Telekom Grubunda kariyerlerine ilk adımı attırmış olacağız.”
156 bin kişiye eğitim verildi
-Gerçekleşen yüz yüze eğitim sayısı 3.888
-Yüz yüze eğitim tamamlayan kişi sayısı 55.153
-Yüz yüze eğitim saat toplamı 660.443
-E-eğitimleri tamamlayanlar 101.033
-E-eğitimlerde geçirilen saat 66.508
-Eğitmen sayısı (iç/dış) 548/242
-Yüz yüze ve e-eğitim tamamlayan kişi sayısı 156.186
-Kişi başına düşen eğitim saati 33.8 saat