Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber
Finansal işlemlerin hacmi de yüzde 2,7 katı aşarak yaklaşık 45 milyar lira olarak hesaplandı. Mobil bankacılık yoluyla yapılan finansal işlemlerin sayısı geçen yılın son çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre 2,3 katına çıkarak, 32,9 milyona ulaştı.
Bu dönemde finansal işlemlerin hacmi de 2,7 katına yükselerek 45 milyar lira olarak hesaplandı. AA muhabirinin derlediği bilgilere göre araştırmalar, Türkiyede akıllı cep telefonu kullanımının son yıllarda ciddi biçimde arttığını ortaya koydu. Bu kapsamda, 2012 yılında yüzde 14 olan akıllı telefon kullanıcısı oranı, geçen yıl yüzde 39a çıktı.
Akıllı telefon kullanımının hızlı bir şekilde yaygınlaşması, birçok alanda olduğu gibi bankacılık işlemlerine ilişkin mobil uygulamalara ilgiyi önemli ölçüde artırdı. Mobil iletişim çağından önce daha çok şubelere gidilerek veya ATM yoluyla yapılan pek çok işlem, günümüzde akıllı telefon gibi mobil iletişim araçlarıyla kolaylıkla yapılır hale geldi.
Mobil finansal işlemlerin sayısı 2,3 katına çıktı
Türkiye Bankalar Birliği verileri değerlendirildiğinde, mobil bankacılık hizmeti kullanan aktif müşteri sayısı bir yılda 2 kattan fazla artarak 2014 yılı sonu itibarıyla 6 milyon 711 bine yükseldi. Başta havale, EFT, fatura ve vergi ödemeleri olmak üzere mobil bankacılık yoluyla gerçekleştirilen finansal işlemlerin sayısı da geçen yılın son çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre 2,3 (yüzde 136) katına çıkarak 32,9 milyona çıktı.
Bu dönemde finansal işlemlerin toplam hacmi de 2,7 (yüzde 170) katına ulaşarak 16,6 milyar liradan 44,8 milyar liraya yükseldi. Mobil bankacılık hizmetlerinden söz konusu dönemde finansal işlemlerin yanı sıra yatırım işlemlerinde de yoğun şekilde yararlanıldı.
Buna göre geçen yılın son çeyreği ile bir önceki yılın aynı dönemi kıyaslandığında mobil yatırım işlemlerinin sayısı yüzde 74 artarak 2 milyon 687 bine yükseldi. Yatırım işlemlerinin hacmi de 2,3 kat artarak (yüzde 133) yaklaşık 22 milyar lira olarak hesaplandı.
AA