Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1006 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Kasım 2021 - 04:02

Dolar 12 liraya dayandı

Büyüt
Küçült
Dolar 12 liraya
Dolar/TL yükselişini sürdürüyor. Kur 11,9950 ile bir kez daha rekor kırdı. Euro/TL de 13,51 seviyelerini test etti. Kaynak: Dolar 12 liraya dayandı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının (TCMB) son faiz indiriminin ardından dolar yönünü yukarı çevirdi. Türk Lirası yeni güne de kayıplarla başladı.

ABD dolarının küresel bazda güç kazanması ve içeride gevşek para politikasına dair duruş, TL'nin güç kaybetmesine neden oluyor. Eylülden bu yana 400 baz puan faiz indirimi yapan TCMB'nin indirime devam edeceğinin sinyalini vermesi ve politik cepheden bu yönde mesajların devam etmesi TL'deki değer kaybının ana nedeni konumunda.

DÜŞÜK FAİZ MESAJI DÖVİZİ HAREKETLENDİRDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Bakanlar Toplantısı sonrası düşük faiz politikalarında kararlı olduklarını yinelemesi sonrası dolar/TL yükselişini sürdürüyor.

Erdoğan düşük faizlere ilişkin, "Bu politika ile biz ne yaptığımızı, ne için yaptığımızı, nasıl yaptığımızı hangi risklerle karşı karşıya bulunduğumuzu, sonunda ne elde edeceğimizi gayet iyi biliyoruz" derken, süreci "ekonomik kurtuluş savaşı" olarak niteledi. Cumhurbaşkanı, faizlerin düşük tutulmasını memnuniyet verici olarak niteleyerek, TL'deki değer kaybı nedeniyle meydana gelen fiyat artışlarının yatırımları doğrudan etkilemeyeceğini ifade etti.

11,99 SEVİYESİNİ DE AŞTI

Düşük faiz kararlılığına ilişkin açıklamalar sonrası dolar/TL'de tarihi zirve bu sabah yeniden güncellendi. Kur, 11,9950 ile zirvesini yeniledi.

Euro/TL ise 13,5160'ı gördü.

 

Kaynak: Dolar 12 liraya dayandı





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024