Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber
Balık av yasağının 15 Nisanda sona erecek olması nedeniyle Karadenizdeki bazı balıkçı tekneleri sezona erken veda etti. Tekne sahipleri bakım için teknelerini Trabzonun Sürmene ilçesindeki Çamburnu Tersanesine getirmeye başladı.
BALIK OLMAYINCA BOŞTA KALDIK
Yaklaşık 30 yıldır balıkçılıkla uğraşan Köroğlu Balıkçılık sahibi Ahmet Köroğlu, bugünlerde denizde yeterince avlanma olmadığından teknelerini artık bakıma aldıklarını söyledi. Balık avının yılbaşından bu yana azaldığını ve tekne sahiplerinin balık avını birer birer bırakmaya başladığına dikkat çeken Köroğlu, Balık olmayınca boşta kaldık, biz de bari teknelerin bakımını yaptıralım dedik. Çünkü Karadeniz hırçın, tekne bir av sezonu boyunca yıpranıyor. Bakıma ihtiyaç duyuyor. Sonuçta bu bizim ekmek teknemiz her türlü bakımını yaptırmamız lazım dedi.
DENİZİN BEREKETİ AZALMADI. TEKNE SAYISI ÇOĞALDI
Sezonu değerlendirecek olursak avlanma oranı yüzde 50 yüzde 50 diyebiliriz diyen Köroğlu Kimilerine göre iyi, kimilerine göre kötü bir sezon geçti. Bu sene ava erken veda ettik. Yeteri kadar avcılık olmadığından dolayı herkes yavaş yavaş bu işi bırakıyor. Ortada fazla bir kazanç yok. Denizin bereketi azalmadı aynı ancak denize açılan tekne sayısı çoğaldı, dolayısıyla herkesin aldığı pay düştü, taksimat arttı ifadelerini kullandı.
BAKIMDAN SONRA AKDENİZE ORKİNOSA GİDECEKLER
Teknelerinin bakımını her yıl yaptırmak zorunda olduklarını da kaydeden Köroğlu Her sene Çamburnu Tersanesini tercih ederek bakım yaptırırız ancak iki yılda bir de tekneyi karaya çekme mecburiyetimiz var. Bakım bittikten sonra Akdenize orkinosa gideceğiz diye konuştu.
İHA