Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber
7 Haziran Genel Seçimi sonuçlarını değerlendiren iş dünyasından yükselen ortak ses istikrarın devamı oldu.
Rifat Hisarcıklıoğlu (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı): Belirsizlik ülkemiz için olumlu olmaz. Hepimizin aynı gemide olduğunu unutmadan, uzlaşı içinde birlikte çalışarak, diyalog ve ortak akıl ile tüm meselelerimizin üstesinden gelebiliriz.
Nail Olpak (MÜSİAD Başkanı): İş dünyası olarak, ihtiyacımız olan huzur, güven ve pozitif istikrarın devamının sağlanması, kalkınma ve gelişme hamlelerinin devam etmesi, en büyük arzumuzdur.
Mehmet Büyükekşi (TİM Başkanı): Şimdi bir masa etrafında toplanma ve ortak akıl geliştirme zamanı. Türkiyede tesis edilen istikrar ortamının ve uzun vadeli vizyonun temellerinin sarsılmaması önemli. Ülkenin güçlü bir hükümetle yola devam etmesi kritik önem taşıyor. Mutabakat ortamı, siyasi ve ekonomik istikrarın tesisi açısından oldukça kritik ve belirleyici olacak.
Tarkan Kadooğlu (TÜRKONFED Başkanı): Artık siyasi, ekonomik, toplumsal ve yapısal reformlar için bir arada hareket etme, ortak akıl ile ülkenin güvenli geleceğini birlikte inşa etme zamanıdır. Türkiyenin bir gün bile belirsizlik içinde kalmaması gerekiyor.
Cansen Başaran Symes (TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı): Ülkede ve ekonomide güven, özgür düşünceyle, katılımcılık anlayışıyla, hukukun üstünlüğüyle ve ortak akılla gelişir. Partilerimizin, demokrasinin gereği olan uzlaşma kültürü ile hareket ederek, ülkenin menfaatleri etrafında kenetlenmelerini diliyoruz.
İbrahim Çağlar (İstanbul Ticaret Odası Başkanı): İş dünyası olarak ülkemizin elde ettiği kazanımların ve ekonomik istikrarın sürdürülmesi en büyük beklentimizdir.
Şemsi Bayraktar (Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı): Millet iradesini koydu. Artık görev, siyasi partilerimize ve seçilen milletvekillerine düşmektedir. Ülkemiz bir seçimi daha sağ salim geride bırakmıştır. Bundan sonra uzlaşma, ekonomiye, ülke menfaatlerine odaklanma zamanıdır.
Sanem Oktar (KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı): En büyük temennimiz, Meclise girme hakkı kazanmış tüm siyasi partilerin hükümet kurma çalışmaları kapsamında diyalog iklimini korumaları, birbirleri ile olan iletişim yollarını açık tutmalarıdır. İnanıyoruz ki, bu uzlaşma sürecinde her partinin yaklaşımı, ülkemizin bütününün iyiliğini düşünen, ekonomik istikrarın sürekli kılınacağı bir refah ortamı kurabilecek bir zeminde olacaktır.
Hikmet Tanrıverdi (İstanbul Hazırgiyim ve konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı): Seçmen sözünü söyledi. Şimdi siyasilerin ellerini taşın altına koymaları ve uzlaşmaya dönük adım atmaları gerekiyor. Çok partili bir koalisyon görmüyorum. Azınlık hükümeti veya iki partili bir koalisyon daha çok yararlı olur.
Kemal Şahin (Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı): Türkiye yeni dönemde sağlıklı bir koalisyon veya dışarıdan desteklenen azınlık hükümetiyle rahatlıkla yönetilebilir. Ekonomiye zarar vermeden, istikrarsızlığa yol açmadan Türkiye geleceğini bu kulvarda sürdürebilir.
Sabri Ünlütürk (Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı ): Siyasi partiler, 2014 ve 2015 yıllarını seçimlerle geçiren Türkiyeyi yeniden kısa sürede erken seçime götürecek uzlaşmaz tutum sergilememeliler. Seçim bitti bundan sonraki gündemimiz ekonomi olmalı.
Ömer Cihad Vardan (DEİK ve İKV Yönetim Kurulu Başkanı): Türkiyenin bugüne kadar elde etmiş olduğu kazanımlarını devam ettirecek uzun vadeli hedefleriyle uyumlu bir hükümet oluşmalı. Ülkemizin son yıllardaki kazanımları güven ve istikrar ortamının bir neticesidir. İstikrarsız bir duruma müsaade etmemeliyiz.
Mahmut Çelikus (Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı): Bazı partilerin koalisyona girmem, hükümet kurmam demesi abesle iştigaldir. Madem sahaya çıktınız, o zaman top oynayacaksınız. Mızıkçı çocuklar gibi saha kenarına çekilip ben oynayamam diyemezsiniz.
Salih Bezci (Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı): Sandıktan çıkan ortak akıldır. Türkiyenin istikrarlı bir yapı oluşturması gerektiği ortadadır. Güçlü ekonomi, güçlü Türkiye isteniyorsa bu ideali gerçekleştirecek bir siyasi irade oluşturulmalıdır.
Erdal Bahçıvan (İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı): Ekonomiyi ana gündem maddesi yapan bir yaklaşımın, tüm siyasi partiler tarafından benimsenmesi gerektiğine inanıyoruz.
İbrahim Burkay (BTSO Yönetim Kurulu Başkanı): Ortaya çıkan tablo, koalisyon hükümetine işaret ediyor. Ekonomi ve kalkınma hedeflerimiz, siyasi mücadelenin önünde olmalı.
Serkan Sevim (Genç Yönetici ve İş Adamları Derneği (GYİAD) Yönetim Kurulu Başkanı): İstikrarın sürmesi için, uzlaşı kültürüyle yeni seçilen Mecliste hükümet hızlıca kurulmalı.
Şeref Fayat (Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı): AK Parti ve MHP arasında bir koalisyon hükümeti öngörüyorum. Erken seçime sıcak bakmıyoruz.
Ekrem Demirtaş (İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı): Tüm liderlerin gereken hassasiyeti göstereceğine, ülkemizi hükümetsiz bırakmayacağına inanıyoruz.
AHMET GÜLEÇ (İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı): Sandıktan çıkanı iyi yorumlayıp, ona göre güçlü bir hükümetin kurulması lazım. Türkiyede güçsüz bir hükümet, güçsüz bir ekonomi demektir. Seçmen şunu dedi; AK Partisiz olmaz ama tek başına da olmaz. İstikrarsız bir hükümet, sorunu çözmez.