Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1420 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Haziran 2021 - 12:56

MB: Asla enflasyon hedefimizden kopmayacağız

Büyüt
Küçült
MB: Asla enflasyon hedefimizden
Bakan Lütfi Elvan yaptığı son dakika açıklaması ile "Enflasyonu tek haneye indirme yönünde bir hikayeyi yeniden birlikte yazacağız. Kısa vadeli kazanımlar uğruna asla enflasyon hedefimizden kopmayacağız" ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "Kararlı duruÅŸumuz ve uygulanan politikalar, enflasyonda yukarı yönlü beklentilerin de kırılmasında rol oynayacak" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, döviz kuruna yönelik "Kur istikrarının saÄŸlanması ve enflasyonda düÅŸüÅŸle sermaye giriÅŸi hızlanacak, TL varlıklara giriÅŸ artacak" mesajı verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Bursa Ä°ÅŸ Dünyası ile BuluÅŸma programına katıldı.

Bakan Elvan'ın açıklamalarından satır baÅŸları;

VerdiÄŸimiz desteklerin yıl sonuna kadar 191 milyar TL'ye, milli gelirin yüzde 3,14'üne ulaÅŸmasını bekliyoruz. Bundan sonraki süreçte de ihtiyaç duyan her kesimin yanında olmaya devam edeceÄŸiz, gereken tedbirleri gereken zamanda alacağız.

AÅžININ OLUMLU ETKÄ°LERÄ°NÄ° GÖRECEĞİZ

Aşılamada günlük 1,5 milyona ulaÅŸtık, aşının olumlu etkisini hem ekonomide hem de sosyal hayatta göreceÄŸiz. Dış talep ve yatırım harcamaları büyümeye olumlu katkı saÄŸladı, ihracat tarafı olumlu gidiyor.

Ä°hracatta yıl sonu hedefine ulaÅŸacağımızdan hiç kuÅŸkum yok. Büyümeden tüm vatandaÅŸlarımızın en iyi ÅŸekilde faydalanmasını arzu ediyoruz. Bizim için önemli olan büyümenin sürdürülebilirliÄŸi ve kapsayıcılığıdır. 

HEDEFÄ°MÄ°ZDEN KOPMAYACAÄžIZ

Enflasyonla mücadele tüm politikalarımızın önünde, kısa vadeli kazanımlar uÄŸruna asla enflasyon hedefimizden kopmayacağız.

Kararlı duruÅŸumuz ve uygulanan politikalar, enflasyonda yukarı yönlü beklentilerin de kırılmasında rol oynayacak.

Bizim için önemli olan büyümenin sürdürülebilirliÄŸi ve kapsayıcılığıdır.

Kur istikrarının saÄŸlanması ve enflasyonda düÅŸüÅŸle sermaye giriÅŸi hızlanacak, TL varlıklara giriÅŸ artacak. Bu da sürdürülebilir büyümeye katkı saÄŸlayacak.

ÖNEMLÄ° BÄ°R ADIM ATIYORUZ

Sanayimiz için finansman, beÅŸeri sermaye, vergilendirme ve yatırım ortamının iyileÅŸtirilmesi gibi alanlarda somut politikaları hayata geçireceÄŸiz. Finansal eriÅŸim için bankacılık sektörünün yanı sıra faizsiz finans sistemi ve sermaye piyasalarını daha da derinleÅŸtirecek politikalara hız vereceÄŸiz.

Katma deÄŸer üreten firmaların ayakta kalmasını oldukça önemsiyoruz. Mesleki eÄŸitim merkezlerini gençlerimiz için çok daha cazip kılacağız. Çok önemli bir adım atıyoruz hazırlıklarımızı da tamamladık. Kalfalık döneminde alınan ücretlerde iyileÅŸtirme saÄŸlayacağız. Biz saÄŸlayacağız. Sizlerin üzerindeki yükü kaldırmayı hedefliyoruz.

ÖdeyebileceÄŸiniz kadar borç alın, büyük yüklerin altına lütfen girmeyin. Åžirketler finansman için halka arz gibi seçenekleri deÄŸerlendirmeli.

Sanayinin yeÅŸil dönüÅŸümü konusunu da hep birlikte ele almamız ÅŸart. Türkiye yeÅŸil devrimin öncülerinden biri olabilir. TOGG projesi tam da bu baÄŸlamda deÄŸerlendirilmesi gereken bir iÅŸ.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024