Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber
Hisar Mahallesi Oruçbey Sokağındaki 1400lü yıllarda yapıldığı belirtilen hamamın sahiplerinden Arife Varol, hamamın babalarından miras kaldığını belirtti.
Varol, 6 kardeş olduklarını ifade ederek, Hamamı eşim işletiyordu. Eşimin vefatından sonra hamamla ilgilenebilecek kimse olmadığı için satmaya karar verdik dedi.
Babalarının hamamı uzun yıllar önce satın aldığını anlatan Varol, 35 yıl önce de hamamda tadilat yapıldığını aktardı.
Çalıştığı süre boyunca vatandaşların hamama ilgi gösterdiklerini ifade eden Varol, hamamın göbek taşı dışında 3 odasının daha bulunduğunu söyledi.
HAMAMIN TARİHİ DOKUSU OLDUĞU GİBİ DURUYOR
Emlakçı Hamdi Güneş de bu zamana kadar onlarca daire ya da arsa sattıklarını ancak ilk defa böyle tarihi bir hamamla ilgilendiklerini dile getirdi.
Hamamın küçük tadilatlardan geçtiğini ancak gerçek anlamda bir restorasyon görmediğini ifade eden Güneş, Osmanlı döneminde ikinci padişah Orhan Gazinin komutanı Oruç Bey tarafından yaptırılan hamamın tarihi dokusu olduğu gibi duruyor. Mal sahibi, şu anda bazı nedenlerden dolayı burayı işletmiyor. O yüzden biz de satışıyla ilgileniyoruz diye konuştu.
Üzerinde Bursa Büyükşehir Belediyesince 600 yıllık olduğu belirtilen levhanın asılı olduğu hamamın tarihi dokusuyla dikkati çektiğine işaret eden Güneş, Vatandaşlar, hamama büyük ilgi gösteriyor. Hamamla yakından ilgilenen birkaç müşterimiz gelip yerinde de gördüler. Buraya yaklaşık 1 milyon 650 bin lira fiyat biçtik. Almak isteyenlerle görüşmelerimiz sürüyor değerlendirmesinde bulundu.
Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise hamamın, tapusunun bulunduğu kişilerce satılabileceğini ifade etti.
AA