Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber
Trabzonda İl Mahalli Çevre Kurulu, Vali Abdil Celil Öz Başkanlığında bir toplantı yaptı. Toplantıya Vali Özün yanı sıra Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi ve diğer ilgili müdürler katıldı. Toplantıda alınan karar gereğince, gece saat 23.00ten sonra Sesli havai fişek atma yasağına uymayanlara bundan böyle 23 bin 249 lira para ceza verilecek.
Trabzon Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, özellikle yaz aylarında gürültü kirliliğine neden olan havai fişek atımına yeni bir düzenleme getirildiği belirtildi.
Buna göre il sınırları içerisinde resmi ve dini bayramlar, yerel milli günler, resmi kurum ve kuruluşların açılış törenleri haricinde fişek atılması izin almak kaydıyla sadece saat 23.00a kadar yapılabilecek. Denetimlerin kolluk kuvvetlerince yapılacağı, karara aykırı davrananların da Kabahatler Kanunu ve çevre Kanunu hükümleri gereğince 23 bin 249 bin lira para cezası kesilecek.
Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yasaları uygulamakla yükümlü olduklarını belirterek Havai fişekle ilgili gerekli kurumlara bilgileri verdik. Halkımızın havai fişek yasağına uymasını istiyoruz. Eğlenirken başkalarını rahatsız etmeye hiç kimsenin hakkı yok dedi.
İHA