Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 964 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Ekim 2021 - 12:34

450 milyonluk kripto para operasyonu!

Büyüt
Küçült
450 milyonluk kripto para
Trabzon Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize şube ekipleri tarafından Trabzon merkezli 12 ilde yapılan eş zamanlı “Saadet Zinciri” operasyonunda şüphelilerden 18 kişiden 16’sı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Trabzon Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize şube ekipleri tarafından Trabzon merkezli 12 ilde yapılan eş zamanlı “Saadet Zinciri” operasyonunda şüphelilerden 18 kişiden 16’sı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, şirketin yönetim kurulu başkanlığı yaptığı öğrenilen Başak Şentürk ve kurucu olduğu şirket aracılığıyla müşterilerin parasını alıp mağdur ettiği babası Zekai Şentürk ise "Nitelikli Dolandırıcılık” suçundan tutuklandı. Şirket yöneticisi Başak Şentürk, Trabzon’da bir bankada çalışırken zimmetine para geçirdiği iddiasıyla bankadan ayrılıp, “Saadet Zinciri” adı altında şirket kurdu. Şentürk’ün kurduğu kripto şirketine ise para verenler arasında eski futbolcular, teknik direktörler, FIFA kokartlı hakemler, polisler, ve adliye çalışanları olduğu öğrenildi.

Ankara merkezli kurulan İmer Group Yatırım Danışmanlık şirketi hakkında müşteri şikayetlerinin artması ve şirket yöneticileri hakkında Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasının ardından Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, nitelikli dolandırıcılık suçu işlendiği iddiasıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında, Trabzon Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri harekete geçti. (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Trabzon merkezli 12 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlar operasyonlarda 18 şüpheli gözaltına alındı.

 

450 MİLYON TL VURGUN

Trabzon Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele(KOM)ve İstihbarat şube polislerinin yaklaşık 4 aydır teknik ve fiziki olarak takip ettiği soruşturma kapsamında, şüphelilerden Başak Şentürk'ün yönetim kurulu başkanlığını yaptığı, babası Zekai Şentürk'ün ise kurucusu olduğu şirket aracılığıyla müşterilerin parasını alıp mağdur ettiği tespit etti.

 

Müşterilerinin parasını kripto para, borsa ve yabancı yatırım fonlarında kullanıp yüzde 15 ile yüzde 20 arasında kar payı verme vaadiyle alan şirketin yaklaşık olarak 450 milyon lira para topladığı şirketin, yeni müşteri getirenlere birkaç ay kar payı ödediği ve bu şekilde müşteri kazandığı ancak daha sonra bu kar paylarını da ödemediği öğrenildi. Savcılık ve polisin uzun süren çalışmalarının ardından şirket yöneticilerine yönelik eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirdi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024