Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 652 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   09 Ocak 2023 - 08:36

AK Parti'den seçim tarihi açıklaması

Büyüt
Küçült
AK Partiden seçim tarihi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, HDP'nin kendi adayını çıkarması hakkında konuşurken, seçimlerin Ramazan Bayramı sonrası yapılabileceğini kaydetti.

AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Erkan Kandemir, A Haber canlı yayınında gündeme iliÅŸkin açıklamalar yaptı.

"SEÇÄ°M TAKVÄ°MÄ°NDE BÄ°R GÜNCELLEMENÄ°N MAKUL OLDUÄžUNU DÜÅžÜNÜYORUZ"

Kandemir'in açıklamaları ÅŸu ÅŸekilde:

"Seçimlerin esasında tarihi net belli. Fakat bizim ÅŸöyle bir yaklaşımımız var. Haziran ortalarında normal seçim takvimi iÅŸlediÄŸinde seçimlerin yapılması mümkün. Birkaç gerekçeyle biz seçim tarihinde bir güncellemenin makul olduÄŸunu düÅŸünüyoruz.

Temel gerekçemiz ÅŸu biz istiyoruz ki Türkiye'de demokratik standartlar gereÄŸi seçime katılım ne kadar yüksek olabilirse biz milletimizin sandığa ulaşımını oy kullanmasını ne kadar maksimum hale getirebilirsek o kadar güzel bir iÅŸ yapmış oluruz.

,

"BAYRAM SONRASI SEÇÄ°ME GÄ°DÄ°LEBÄ°LÄ°R"

Haziran ayına kalmadan güncelleme yapılabilir. Bayram sonrası seçime gidilebilir. Sandıkta yüzde 52'nin hatta üzerinin olacağına inanıyorum. Ortada çok net bir tablo var. Bir tarafta Türkiye Yüzyılı diyerek Türkiye'yi merkeze alan, Türkiye'nin milli teknolojisini üreteceÄŸini söyleyen bir Cumhur Ä°ttifakı, bir tarafta ise henüz adaya karar veremeyen, kendi içlerinden birinin oraya, diÄŸerinin oraya çektiÄŸi ağır aksak ilerleyen, bir vasatta anlaÅŸan, Türkiye'ye vasatı vaat eden, belirsizliÄŸi, eski Türkiye'yi vaat eden Millet Ä°ttifakı var. 2023 seçimlerinin Türk siyasetini baÅŸka bir zemine oturtacağını düÅŸünüyorum. Åžu seçimi geçelim de, sonrasına bakarız vizyonuna seçmen Türkiye'yi emanet etmez.

 

HDP'NÄ°N KENDÄ° ADAYINI ÇIKARTACAK OLMASI

Biz bunlarla ilgilenmiyoruz. Kendi iÅŸimize bakıyoruz. Oradan çıkacak adayın bizim açımızdan hiç önemi yok. Bu tablonun netleÅŸmesi, göz önüne gelmesi için deÄŸerlendirmeler, gündemler yapıyoruz. Ama ister 1, ister 6, isterlerse 66 aday ile çıksınlar. Adayımız net, kararımız ortada. Biz Türkiye'nin önüne Cumhur Ä°ttifakı olarak baÅŸka bir vizyon koyuyoruz. Ortada ÅŸöyle bir durum var, bunların masası, al-ver masası. Sen bana ne vereceksin, ne alacaksın? Sen ÅŸimdi bir sus, sonra vereceÄŸimizi veririz. Bir ÅŸurayı geçelim. Bu çirkin bir pazarlık. Karşı taraftaki ittifakın zikzaklarını kamuoyunun gündemine bu nedenle getiriyoruz. Yürüyecek çok yolumuz var. Seçim beyannemesi için hazırlıklarımızı yaptık. CumhurbaÅŸkanımız ile yarın bir toplantı daha yapacağız. Her ÅŸey dahil, seçimler, sloganlar, seçim beyannememiz önümüzdeki günlerde milletimiz ile paylaÅŸacağız. Bu partilere oy veren seçmenlerin yaÅŸananları not etmesi gerektiÄŸini düÅŸünüyoruz. Tayyip ErdoÄŸan, bu ülkeyi bambaÅŸka bir vizyona taşıdı. Bunu daha da ileri taşıyacaktır.

CUMHUR Ä°TTÄ°FAKI GENÄ°ÅžLEYECEK MÄ°?

Cumhur Ä°ttifakı bir deÄŸerler bütünü. Biz deÄŸer merkezli bir ittifakız. Cumhur Ä°ttifakı'nın ortaklarından bize gelen en ufak bir talep ile karşılaÅŸmadık. Bizim ittifakımız bir çıkar ittifakı deÄŸil, deÄŸer ittifakı. Bu deÄŸerleri paylaÅŸan, Türkiye Yüzyılı vizyonunu paylaÅŸan herkese kapımız açık.

AK Parti ,Seçim ,Sandık





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024