Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 761 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   06 AÄŸustos 2022 - 02:16

Arsa fiyatları yükseliyor!

Büyüt
Küçült
Arsa fiyatları
Arsa fiyatları artıyor. Yükselen konut fiyatları ve pandemi karşısında arsa yatırımına olan talep artışı devam ederken, arsa fiyatları da hızlı yükseliyor. İmarlı arsada bir yıllık değer artışı yüzde 78 oldu.

Gayrimenkul fiyatlarındaki tırmanış, yatırımcıların hızını kesmiyor. Bu açıdan konut dışında özellikle arsa ve tarla yatırımlarına talep devam ediyor. Ä°lk defa 2021’de konut dışı gayrimenkul satışı, arsa ve tarla satışlarının etkisiyle konut satışlarını geçmiÅŸti. 2022’nin ilk 5 aylık verileri de arsaya olan talebin devam ettiÄŸini gösteriyor. Hem konut üretiminde kıt bir kaynak olarak yatırımcısı oldukça fazla olan arsanın, hem de pandemi ve kent yaÅŸamından uzaklaÅŸmak isteyenlerin talebiyle cazibesinin devam ettiÄŸi görülüyor.

Türkiye Ä°statistik Kurumu (TÜÄ°K) ile Tapu ve Kadastro Genel MüdürlüÄŸü verilerine göre konut dışı gayrimenkul satışları (arsa, tarla, iÅŸyeri, fabrika, ofis, depo, sanayi sitesi vs) 2021’de bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 29.6 artarak 1 milyon 528 bin bandına geldi. Bu satışların 722 bin adedi tarla, 480 bin adedi ise arsa oluÅŸturdu. Konut dışı gayrimenkul satışı 2021 yılında ilk defa konut satışlarını bu sayede geçmiÅŸ oldu. 2022’nin ilk 5 ayında Türkiye’de 1 milyon 271 bin 971 gayrimenkul satış iÅŸlemi gerçekleÅŸti. Bu satışların 216 bin 582’sini arsalar oluÅŸturuyor. 2021 verileri üzerinden bir projeksiyon çizildiÄŸinde 2022’de arsa satışının daha da artacağını öngörülüyor.

Milliyet'ten Duygu ErdoÄŸan'ın haberine göre; Arsa yatırımının arkasında enflasyon üzerinde getiri elde etme etkeni var. Tüm gayrimenkuller bu süreçte deÄŸerlenirken, kıt kaynak olarak görülen arsalarda bu getirinin daha da yükseldiÄŸi görülüyor. Özellikle mega proje etrafındaki ÅŸehir, ilçe ve köyler ile sahil hatlarında ve doÄŸanın içindeki alanlarda satın alma eÄŸilimi daha yüksek. Ayrıca kentlerde artan konut edinme ve kiralama sıkıntıları nedeniyle az da olsa bir kesimin köyüne göç ederek bu alımları hareketlendirdiÄŸi görülüyor.

Çanakkale öne çıktı

Gayrimenkule yönelik yatırım iÅŸtahı artışının oldukça güçlü seyrettiÄŸini vurgulayan EVA Gayrimenkul DeÄŸerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, arsa özelinde de bu talebin devam ettiÄŸini söyledi. Yazıcı, “Arsada ‘deÄŸer artış kazancına’ yatırım yapıyorsunuz. Ä°stanbul, Ege ve Akdeniz bölgesi özelinde yatırım eÄŸilimi görüyoruz. Bu bölgelerden illere indiÄŸimizde Kuzey Ege’nin son dönemde hareketlendiÄŸini fark edebiliyoruz; bunda Çanakkale Köprüsü’nün de etkisi var” dedi. vatan





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024