Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 441 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Mart 2023 - 04:30

AYM HDP nin Talebini Reddetti

Büyüt
Küçült
AYM HDP nin Talebini
Anayasa Mahkemesi, HDP'nin kapatma davasıyla ilgili 11 Nisan'da yapılacak olan sözlü savunmanın seçim sonrası yapılmasına ilişkin talebini oybirliğiyle reddetti.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesinde açılan davada süreç devam ediyor. 21 Haziran 2021'de iddianamenin kabul edilmesiyle başlayan yargılama sürecinde HDP'nin sözlü savunma yapacağı tarih 11 Nisan olarak belirlenmişti.

HDP'NİN TALEBİ REDDEDİLDİ

HDP, kapatma talepli davada kararın seçim sonuna bırakılması için yeni bir hamle yapmış, sözlü savunmanın seçim sonuna bırakılması için Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu. Talebi değerlendiren Anayasa Mahkemesi, HDP'nin sözlü savunmasının seçim sonrası yapılmasına ilişkin talebini oybirliğiyle reddetti.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Kapatma davasıyla ilgili süreçte, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, sözlü açıklamasını 10 Ocak 2023'te yaptı. HDP yetkililerinin, belirlenecek bir günde sözlü savunmasının ardından davaya ilişkin bilgi ve belgeleri toplayacak Anayasa Mahkemesi raportörü, esas hakkındaki raporunu hazırlayacak. Raporun, Yüksek Mahkeme üyelerine dağıtılması sonrası mahkeme başkanı toplantı için gün belirleyecek, üyeler belirlenen günde bir araya gelerek, kapatma istemini esastan görüşmeye başlayacak.

AYM ,HDP ,Savunma ,Erteleme ,Seçim Red





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024