Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 581 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Eylül 2021 - 15:53

Beşar Esed'den Kılıçdaroğlu'na Şam daveti

Büyüt
Küçült
Beşar Esedden Kılıçdaroğluna Şam
Son dönemde Suriye politikasıyla ilgili farklı açıklamaların yapıldığı CHP'ye Suriye'den davet geldi. Davetin sahibi Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad olurken, davetin muhattabı ise Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Kılıçdaroğlu davete cevap vermedi.

uriye konusu, mülteciler ve uluslararası politikalar alanında son dönemde farklı açıklamaların yapıldığı CHP'ye dikkat çeken bir davet geldi. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ikili görüşme yapmak üzere Suriye'ye davet etti. Söz konusu davet iddiasının sahibi ise Barış Yarkadaş.

ŞAM'A DAVET ETTİ

Suriye konusunda her adımda hükümetin attığı adımları eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu'na Beşar Esed'den "gelin konuşalım" daveti geldi. Şam yönetimi ile yeniden görüşme yapılmasını konusunda devamlı olarak çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu'nun bu çağrısına Esed'den yanıt geldi.

Suriye'de milyonlarca insanın kanı elinde bulunan Esed, Kemal Kılıçdaroğlu'nu görüşme yapmak üzere Şam'a davet etti.

CHP KARAR VEREMEDİ

Bir dönem CHP milletvekilliği de yapan gazeteci Barış Yarkadaş, söz konusu iddiayı hem katıldığı bir televizyon programında hem de Korkusuz gazetesindeki köşesinde dile getirdi.

CHP'nin henüz davete kesin bir cevap vermediğini belirten Yarkadaş'ın kaleme aldığı yazıda şu ifadelere yer verildi:

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidar oldukları takdirde, Suriye’den göç ettirilen kişilerin kendi ülkelerine “rızalarıyla” gönderileceğini ve bunu iki yıl içinde yapacaklarını açıkladı. Kılıçdaroğlu’nun bu açıklaması da toplumda geniş bir  ilgi gördü. Çünkü herkes bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyor.

Edindiğim bilgiye göre, Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamasının yankısı Şam’a dek uzanmış… Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Kılıçdaroğlu’nun demecinin ayrıntılarını danışmanlarına tercüme ettirmiş. Esad, bununla da yetinmeyerek, CHP’ye “Gelin bu konuyu görüşelim” çağrısı yapmış. Bu mesaj, birkaç gün önce Kılıçdaroğlu’na da ulaşmış. Kılıçdaroğlu ise bu çağrıya henüz olumlu ya da olumsuz bir cevap vermemiş."

"GELİN AYRINTILARI KONUŞALIM"

Barış Yarkadaş katıldığı bir televizyon kanalında ise konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Benim edindiğim bilgi; Beşar Esad, Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamasının ardından, açıklamanın tamamını tercüme ettiriyor ve CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na, 'Buyrun gelin bu konunun ayrıntılarını konuşalım' diyor.” ifadelerini kullandı.

  KAYNAK: HABER7



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024