Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2001 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   04 Ocak 2021 - 12:05

Boğaziçi Üniversitesi'nde hareketli saatler

Büyüt
Küçült
Boğaziçi Üniversitesinde hareketli
Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan AKP milletvekili aday adayı Melih Bulu’ya tepki gösterdi.

CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan tarafından BoÄŸaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan AKP milletvekili aday adayı Melih Bulu, tartışılmaya devam ediyor.

BoÄŸaziçi Üniversitesi öÄŸrencileri ise, Bulu'nun rektör atanmasını protesto etmek için bugün okul içinde basın açıklaması yapacaklarını duyurmuÅŸtu.

ÖÄŸrenciler üniversite giriÅŸinde toplanırken, üniversitede de hareketli saatler yaÅŸanıyor.

ÖÄŸrenciler sloganlarla ve açtıkları pankartlarla Bulu'yu protesto ederken, üniversiteye polisin sevk edildiÄŸi görüldü.

Öte yandan, öÄŸrenciler, üniversitenin kapısına temsili olarak mühür vurdu. ÖÄŸrenciler, Bulu'nun atamasından dolayı binayı mühürlediklerini duyurdu.

Okulun resmi öÄŸrenci kurumu olan, BoÄŸaziçi Üniversitesi ÖÄŸrenci TemsilciliÄŸi Kurulu da Melih Bulu'nun kurum dışından üniversiteye rektör atanmasını kınadı.

"BoÄŸaziçililer olarak asıl sorunumuz Melih Bulu’nun akademik geçmiÅŸi ve ÅŸahsi duruÅŸundan da ötedir. Sorun isimlerden bağımsız bir demokrasi, akademik özerklik, fikri özgürlük meselesidir. Bu sorunun çözümü ise üniversitelerin kararlarının ve rektörlerin, üniversitelerin iradeleriyle belirlenmesidir" diyen kurul, "Kayyum rektör istemiyoruz" dedi.

LGBT+Ä°'LERDEN DE TEPKÄ°

BoÄŸaziçi Üniversitesi LGBTÄ°+ Çalışmaları Kulübü, CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan tarafından BoÄŸaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan AKP milletvekili aday adayı Melih Bulu’ya da tepki gösterdi.

Kulüp, BoÄŸaziçi Üniversitesi ÖÄŸretim Üyeleri’nin ortak açıklamasını “Kayyuma Nakka” diyerek yayımladı. “Kabul Etmiyoruz, Vazgeçmiyoruz!” baÅŸlıklı açıklamada, “atamanın” üniversitenin akademik özerkliÄŸini, bilimsel özgürlüÄŸünü ve demokratik deÄŸerlerini ihlal ettiÄŸi belirtildi.

Ä°ÅŸte o açıklama:

“1 Ocak 2021 gece yarısı, 1980'lerin askerî vesayet rejiminden sonra ilk kez üniversitemize kurum dışından bir rektör atanmıştır. Bu durum 2016'dan bu yana ağırlaÅŸarak sürmekte olan, rektör seçimlerini ortadan kaldıran antidemokratik uygulamaların bir devamıdır. Üniversitemizin akademik özerkliÄŸini, bilimsel özgürlüÄŸünü ve demokratik deÄŸerlerini açıkça ihlal eden bu uygulamayı kabul etmiyoruz. Üniversite senatomuzun 2012 yılında kabul ettiÄŸi aÅŸağıdaki ilkelerden vazgeçmiyoruz:

1. Üniversitelerin herhangi bir kiÅŸi ya da kuruluÅŸun etki veya baskısına maruz kalmaması ve siyaset aracı olarak kullanılmaması, bilimsel ve toplumsal geliÅŸim açısından vazgeçilmezdir.

2. Üniversitelerde karar alma yetkisinin demokratik yöntemlerle seçilmiÅŸ kurullarda ve akademik yöneticilerde olması özerklik için ÅŸarttır. Rektör, dekan, enstitü müdürü, yüksekokul müdürü, bölüm baÅŸkanı gibi akademik yöneticiler atamayla deÄŸil seçimle belirlenmelidir.

3. Üniversitelerin, özerk anayasal kurumlar olarak, akademik programlarını ve araÅŸtırma politikalarını öÄŸretim elemanlarınca ve/veya üniversite kurullarınca kararlaÅŸtırılarak belirlemesi, bilimsel özgürlüÄŸün ve yaratıcılığın ÅŸartlarındandır.

Üniversitemizin tüm bileÅŸenleri ile birlikte bu ilkelerin takipçisiyiz.”





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu yorum : 3 yıl önce yazıldı.
Yorum Sahibi : erdemir
 
Ya Rektör veya dekan tamayla lezbiyenlerin ne alakası var.koca üniversitede daha aklı başında gruplar yok mu
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024