Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1282 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Kasım 2022 - 09:13

Çavuşoğlu'ndan Mısır ve Suriye mesajı

Büyüt
Küçült
Çavuşoğlundan Mısır ve Suriye
Bakan Çavuşoğlu, Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Raşid Meredov ile gerçekleştirdiği basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

DışiÅŸleri Bakanı ÇavuÅŸoÄŸlu gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin amacının Suriye'deki iç savaşı sonlandırmak olduÄŸunu belirten ÇavuÅŸoÄŸlu, "Amacımız anayasa görüÅŸmeleri dahil siyasi süreci canlandırmak, iç savaşı sonlandırmak" dedi. Mısır ile normalleÅŸme sürecine yönelik ise "Önümüzdeki aylarda büyükelçi ataması yapılabilir" açıklamasını yaptı.

MISIR'A BÜYÜKELÇÄ° AÇIKLAMASI

Mısır’la normalleÅŸme sürecindeki son duruma iliÅŸkin gelen soruya ÇavuÅŸoÄŸlu, “Bakan yardımcıları arasındaki siyasi istiÅŸareler yakında tekrar düzenlenebilir. Önümüzdeki aylarda büyükelçi ataması olabilir” yanıtını verdi.

"AMACIMIZ SURÄ°YE'DEKÄ° Ä°Ç SAVAÅžI SONLANDIRMAK"

Türkiye'nin amacının Suriye'deki iç savaşı sonlandırmak olduÄŸunu belirten ÇavuÅŸoÄŸlu, "Amacımız anayasa görüÅŸmeleri dahil siyasi süreci canlandırmak, iç savaşı sonlandırmak" dedi.

Suriye’de muhaliflerle sürecin nasıl yürütüleceÄŸi yönünde gelen soruyu cevaplayan ÇavuÅŸoÄŸlu, "Astana görüÅŸmelerine rejimle birlikte muhalifler de katılıyor. Amacımız anayasa görüÅŸmeleri dahil siyasi süreci canlandırmak. Angajmanın bir ayağı da bu. Anayasa Komitesi tarafından bir ilerlemenin saÄŸlanması lazım. Ama orada bir ilerleme yok” diye konuÅŸtu.

Ä°SVEÇ VE FÄ°NLANDÄ°YA'NIN NATO ÜYELİĞİ

Ä°sveç ve Finlandiya'nın NATO üyelikleriyle ilgili de konuÅŸan ÇavuÅŸoÄŸlu, NATO DışiÅŸleri Bakanları Toplantısının yarın BükreÅŸ’te yapılacağını hatırlatarak, “Çok sayıda ikili görüÅŸme de olacak. ÖrneÄŸin Almanya DışiÅŸleri Bakanı Baerbock ve Ä°ngiliz DışiÅŸleri Bakanı Cleverly’le görüÅŸeceÄŸiz. Ä°sveç ve Finlandiya DışiÅŸleri Bakanlarıyla da yarın BükreÅŸ’te üçlü formatta bir araya geleceÄŸiz” ifadelerine yer verdi.

Bakan ÇavuÅŸoÄŸlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in Ä°sveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliÄŸine iliÅŸkin “zamanı geldi” ifadesini anımsatarak, “Bazı olumlu adımlar atıldıysa da son üçlü görüÅŸmede çalışmalara devam edilmesi kararı alındı. Bu ÅŸu demek: Muhtıradaki yükümlülüklerin bazılarını yerine getirdiler, bir kısmını da yerine getirmediler. Yani, henüz bazı somut adımları atmadılar. Ä°adeler ve yasal düzenlemelerle ilgili somut beklentileri karşılamadılar. Meclisimizin ve vatandaşımızın ikna olması gerekiyor. CumhurbaÅŸkanımız da Ä°sveç BaÅŸbakanına bu hususları iletti. Özetle süreç olumlu ilerliyor ama hala atılması gereken adımlar var” diye konuÅŸtu.

Finlandiya ile ilgili sıkıntıların büyük olmadığının altını çizen ÇavuÅŸoÄŸlu, “Daha çok Ä°sveç’te sıkıntılarımız var. Ancak iki ülke ve NATO bize eÅŸit ÅŸekilde muamele edin diyorlar. Esasen daha fazla adım atması gereken ülke Ä°sveç” dedi.

Enerji altyapısı hedef alınan Ukrayna'da son durum I Zelenski'den flaş iddia: Rusya, yeni saldırı planlıyor





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024