Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1463 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   03 Aralık 2020 - 13:33

CB:Erdoğan Kılıçdaroğlu hakkında manevi tazminat davası açtı.

Büyüt
Küçült
CB:Erdoğan Kılıçdaroğlu hakkında manevi tazminat davası
Recep Tayyip Erdoğan, avukatı Hüseyin Aydın aracılığıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 500 bin lira manevi tazminat davası açtı.

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu'nun salı günü Meclis Grup Toplantısı'nda yaptığı konuÅŸmada kullandığı ifadeler dolayısıyla tazminat davası açtı.

 

Avukatı Hüseyin Aydın aracılığıyla Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan davada 500 bin lira manevi tazminat talep edildi.

Mahkemeye sunulan 23 sayfalık dilekçede, CHP lideri Kemal KılıçdaroÄŸlu'nun konuÅŸmasına yer verilirken, "Davalı konuÅŸmasında Sayın CumhurbaÅŸkanımızın kiÅŸilik haklarını ihlal edecek nitelikte Sayın CumhurbaÅŸkanımızı “Katar firmasından talimat almakla, tefecilere para yedirmekle, Türkiye Cumhuriyeti Devletini esir almakla, sömürgeci olmakla, tefecilere el avuç açmakla ve önlerinde diz çökmekle, ülke için milli güvenlik sorunu olmakla, FETÖ ile iÅŸbirliÄŸi yaparak orduya kumpas kurmakla, emperyal güçlerin arzularını yerine getirmekle, devletin kozmik odasını FETÖ’nün unsurlarına açmakla, devlet sırlarını FETÖ’ye vermekle, vatan ihanet etmekle” itham etmiÅŸ ve Sayın CumhurbaÅŸkanımıza yönelik “Cahil, Hain, Takoz” ÅŸeklinde söylemlerde bulunmuÅŸtur" denildi.

 

Dilekçede KılıçdaroÄŸlu için "EleÅŸtiri ile hakaret arasındaki farkı idrak edemediÄŸi gibi, Sayın CumhurbaÅŸkanımıza hakaret etmeyi alışkanlık haline getirmiÅŸtir" ifadeleri kullanılırken, "Davalının konuÅŸmasında ileri sürdüÄŸü hususların tamamı gerçek dışıdır. Bu iddialarla ilgili olarak daha önce çeÅŸitli vesilelerle açıklama yapılmış, iddiaların haksız ve mesnetsiz olduÄŸu vasat zekâya sahip bir kiÅŸinin anlayabileceÄŸi ÅŸekilde izah edilmiÅŸtir. Ancak aynı iddiaların tekrarlanmasından anlaşılacağı gibi davalı, gerçeklerle yüzleÅŸmek yerine inandığı yalanların konforunda yaÅŸamayı sürdürmeyi tercih etmektedir. Bu nedenle davalının konuÅŸmasında geçen haksız ve mesnetsiz iddialarıyla ilgili olarak tek tek cevap vermeye gerek görülmemiÅŸtir. Ancak bu vesileyle ÅŸunu ifade etmek gerekir ki gerçeklerin bu ölçüde çarpıtılması, yalanın bu kadar rahat ifade edilebilmesi, hakaret ve iftiranın bu denli olaÄŸanlaÅŸtırılması geçmiÅŸte örneklerini pek çok kez müÅŸahede ettiÄŸimiz bir FETÖ ahlakıdır. Bu ahlakın, ana muhalefet partisi liderinde ÅŸahsında tecessüm etmesi ülkemiz için büyük talihsizliktir" ifadelerine yer verildi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024