Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber
Şırnakın Cizre ilçesinde dün 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayları protesto eden bir grup gösterici, akşam 20.00den sonra Yeni Mahalle, Vakıfkent, Bahçelievler ve Yeşilyurt Mahallesi ile Ömer Kabak Meydanında yolları kapattı.
Olay yerine gelen polislere ses bombası, taş, havai fişek ve molotof kokteylleriyle saldıran gruba, polis basınçlı su ve biber gazı ile müdahale etti. Zaman zaman silah seslerinin yükseldiği Yeşilyurt Mahallesinde yakınlarının iddiasına göre pastaneye gitmek üzere evden çıktığı belirtilen Adem İrtegün, nerden geldiği belli olmayan iki kurşunla yaralandı. Çevrede bulunan vatandaşlar tarafından Şırnak Devlet Hastanesine kaldırılan İrtegün, burada yapılan tüm müdahalelerle rağmen kurtarılamadı.
Hastaneye gelen Adem İrtegünün akrabaları, ölüm haberi üzerine sinir krizi geçirerek, zaman zaman polislerle tartışmaya girdi. Hastaneye gelen HDP Şırnak Milletvekilleri Avukat Aycan İrmez ve Leyla Birlik, burada yeni bir olayın yaşanmaması için polislerle görüştü.
Cizrede dün yaşanan olaylarda, sağlık çalışanı Eyüp Ergen (27), Baran Çağlı (7) ve DEDAŞ çalışanı Mesut Sanrı ile 10 yaşındaki Emin Yanaş da yaşamını yitirmişti.