Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1506 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   26 Ekim 2020 - 16:42

Erdoğan: Kapalı Maraş'ta bir piknik yapabiliriz

Büyüt
Küçült
Erdoğan: Kapalı Maraşta bir piknik
Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'nin yeni cumhurbaşkanı Ersin Tatar'la yaptığı ortak açıklamada, 15 Kasım'daki Kıbrıs ziyaretinde Kapalı Maraş'ta bir piknik yapabileceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Birliktelik mesajlarının verildiği basın toplantısında 15 Kasım'da KKTC'ye bir ziyaret gerçekleştirileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "15 Kasım'da Kuzey Kıbrıs'a bir ziyaretimiz olacak. Bu ziyaretle beraber hem o gün o törenlere katılalım, aynı zamanda bu acil durum hastanesinin açılışını yapalım. Bu açılışla beraber iade-i ziyaretimizi yerine getirmiş olalım. Hepsini bir arada gerçekleştirmiş olalım." ifadelerini kullandı.

"KAPALI MARAŞ'TA BİR PİKNİK YAPABİLİRİZ"

Açıklamalarına devam eden Recep Tayyip Erdoğan, bu vesileyle bir meseleyi daha gündeme getirmek istediğini söyledi.

Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt çavuşoğlu'na "Herhalde, sayın Çavuşoğlu, Kapalı Maraş'ta diyorum ki bir piknik yapabiliriz." dedi.

Bakan Çavuşoğlu'na piknik için bir mani olup olmadığını soran Erdoğan, Cumhurbaşkanı Tatar'a da aynı soruyu yöneltti.

 

"KIBRIS'TA ÇÖZÜMDEN YANAYIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, "Türk tarafı Kıbrıs'ta adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözümden yanadır." ifadesini kullandı.

"Sadece Türk tarafının çaba göstermesi çözüm için kafi değildir, Rum tarafının Kıbrıs Türk halkının eşit ortaklığı temelinde bir çözümü kabul etme niyetinin bulunmadığı aşikardır." diyen  Erdoğan, "(Kıbrıs'ta) Yarım asrı geride bıraktığımız müzakere sürecinde artık mevcut parametrelerle neticeye varılamayacağının anlaşılması gerekiyor." şeklinde konuştu.

"DOĞU AKDENIZ'DEKİ MEVCUT DURUMUN MÜSEBBİBİ RUM-YUNAN İKİLİSİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Kıbrıs'ta acil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüm bulunması yönündeki iradesinin baki olduğunu belirterek, "Doğu Akdeniz'deki mevcut durumun müsebbibi 2003'ten bu yana uyarılarımızı dinlemeyen yapıcı önerilerimizi dikkate almayan Rum-Yunan ikilisidir." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "15 Kasım'da KKTC'ye bir ziyaretimiz olacak." dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar'ın açıklamalarından satır başları;

KKTC Cumhurbaşkanı seçildikten sonra davetiniz üzere Ankara'da bulunmaktan, iki kardeş devletin ortak konularını ele almaktan son derece memnunum. Türkiye bizim kardeş vatanımız olmanın yanı sıra ana vatanımızdır. Türkiye 15 Temmuz 1974'te Kıbrıs Helen Cumhuriyeti'nin ilan edilmesinin ardından garantörlük hakkını kullanarak harekete geçseydi ne olurdu, düşünülmelidir. Sayın Cumhurbaşkanım, Türkiye ve KKTC, Kıbrıs konusunun adil ve kalıcı bir anlaşma sağlanması için pek çok kez üzerine düşeni yapmaya çalışmıştır. Rum tarafı hala 1974 öncesine geri dönmenin hayali içerisindedir. Türkiye'nin ortaya koyduğu 5'li konferans önerisi bize göre bir son şanstır.  Doğu Akdeniz'deki gelişmelerin ele alınması için KKTC'nin de bir konferans toplaması önerisi bize göre son derece gerçekçi ve yapıcıdır. Hidrokarbonlar konusu Kıbrıs Rum tarafı için bir samimiyet testidir.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024