Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 706 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Ekim 2021 - 12:21

Erdoğan'dan "Kavala" talimatı! İstenmeyen adam ilan edilecekler

Büyüt
Küçült
Erdoğandan Kavala talimatı! İstenmeyen adam ilan
ABD dahil 10 ülkenin Osman Kavala çağrısının yankıları devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dışişleri Bakanı'na talimat verdiğini, büyükelçilerin Türkiye'yi anlamadıkları gün ülkeyi terk edeceklerini söyledi.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 büyükelçinin Kavala çağrısıyla ilgili, "İstenmeyen adam ilan edilmeleri talimatını verdim" dedi. Erdoğan şu açıklamaları yaptı: 

BU NE TERBİYESİZLİK!

"Yatıyorlar kalkıyorlar Kavala. Kavala dediğin Soros'un Türkiye şubesi. 10 büyükelçi onun için Dışişleri Bakanlığına geliyor. Bu ne terbiyesizliktir.

ANLAMADIKLARI GÜN BURAYI TERK EDECEKLER

Bunlar Türkiye'yi tanıyacak, anlayacak, bilecekler. Türkiye'yi bilmedikleri, anlamadıkları gün burayı terk edecekler.

DIŞİŞLERİ BAKANIMIZA TALİMAT VERDİM

Talimatı Dışişleri Bakanımıza verdim, 'Bu 10 büyükelçinin bir an önce istenmeyen adam ilan edilmesini hemen halledeceksiniz.' dedim."

ABD'DEN KÜSTAH ÇAĞRI, 9 ÜLKEDEN DESTEK

ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği'nin sosyal medya hesabından 18 Ekim günü yapılan paylaşımda Osman Kavala'nın tahliyesi istendi. ABD'nin çağrısına Almanya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda destek verdi. 

Büyükelçilerin çağrısından sonra Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tepki gösterdi. Gül, "Hukukun üstünlüğüne gölge düşüren şey de bu had ve hudut bilmezliktir" ifadelerini kullandı. Soylu ise, "Büyükelçilerin yürüyen bir davada yargıya tavsiye ve telkinde bulunması kabul edilemez" ifadelerini kullandı. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024