Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 721 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   24 Ocak 2023 - 03:03

Finlandiya: İsveç yoksa bizde yokuz

Büyüt
Küçült
Finlandiya: İsveç yoksa bizde
Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, "İsveç-Finlandiya-Türkiye arasında görüşmelere ara verilmesi gerekiyor. İsveç yoksa biz de yokuz" diye konuştu.

Türkiye- İsveç ve Finlandiya arasında devam eden NATO'ya üyelik görüşmeleri sırasında Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'in yakılması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik saldırılar gerilimi iyice tırmandırdı. Erdoğan'ın dün akşam Kabine toplantısının ardından çektiği "NATO konusunda herhangi bir destek göremeyeceksiniz" restine ilk yanıt ise İsveç'ten değil üyelik sürecini birlikte sürdürdüğü Finlandiya'dan geldi.

"NATO GÖRÜŞMELERİNE ARA VERİLMELİ"

Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, "İsveç-Finlandiya- Türkiye arasında görüşmelere ara verilmesi gerekiyor. Ortam sakinleştikten sonra devam etmek en iyisi. Finlandiya'nın NATO sürecinde İsveç olmadan ilerlemesi olmaz" dedi.

"TÜRKİYE İLE ESKİSİ GİBİ İLETİŞİMİ SÜRDÜRME KARARI ALDIK"

Haavisto ayrıca, "Dün Türkiye Dışişleri Bakanı'yla (Mevlüt Çavuşoğlu) görüştüm ve durum seçimler nedeniyle yoğun ancak bu sürecin hala ilerleyebileceğini umut ediyoruz. Türkiye ile eskisi gibi iletişimi sürdürme konusunda mutabık kaldık. Türkiye'deki seçimler nedeniyle takvimde olası bir gecikme olabilir" açıklamalarını yaptı.

"NATO KONUSUNDA DESTEK GÖSTERMEYECEĞİZ"

Erdoğan dün grup toplantısında son yaşanan skandaldan sonra, "İsveç yönetimi hak ve özgürlüklere bu kadar saygılıysanız önce Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Müslümanların dini inancına saygı göstereceksiniz. Bu saygıyı göstermiyorsanız kusura bakmayın bizden de NATO konusunda herhangi bir destek göremeyeceksiniz" ifadelerini kullanmıştı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2024 - 2025