Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1860 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Mayıs 2021 - 19:30

Füzelerle İsrail'i vurdular

Büyüt
Küçült
Füzelerle İsraili
Hamas'ın İsrail'e fırlattığı roketlerden bazıları, Demir Kubbe'yi aşarak Aşdod ve Aşkelon'a düştü. İsrail ordusu ve Netanyahu'dan ise tehdit mesajları geldi.

Hamas'ın İsrail'e fırlattığı roketlerden biri, Demir Kubbe Hava Savunma Sistemini aşarak Aşdod ve Aşkelon şehirlerine düştü.

Kassam Tugayları 5 dakikada toplam 137 roketin fırlatıldığını açıkladı.

Anadolu Ajansı'nın (AA) geçtiği bilgiye göre; bu roketlerden bazılarının Demir Kubbe Hava Savunma Sistemlerini aşarak, Aşdod ve Aşkelon şehirlerine düştüğü kaydedildi.

ÖLÜ VE YARALILAR VAR

AA muhabirine konuşan İsrail Polis Sözcüsü Micky Rosenfeld, Gazze'den İsrail'in güneyine atılan roketler nedeniyle Aşkelon şehrinde 2 İsrailli kadının hayatını kaybettiğini söyledi. Aşkelon ve Aşdod şehirlerinde toplam 7 kişi de yaralandı.

İsrail savaş uçakları da, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde sivillerin evleri ve bir okulun da aralarında bulunduğu birçok noktaya hava saldırıları düzenledi. Saldırılar sonucunda maddi hasar meydana geldi.

El Kudüs Tugayı da İsrail'in Gazze'de kendilerine ait bir karargahı bombaladığını, 3 saha komutanının hayatını kaybettiğini duyurdu.

SRAİL ORDUSU HAREKETE GEÇTİ, NETANYAHU'DAN TEHDİT

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Gazze sınırındaki birliklere takviye gönderildiği aktarıldı. İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, Savunma Bakanı Benny Gantz'ın Gazze için takviye kuvvetleri çağırdığı bilgisi yer aldı. Aynı açıklamada, "iç cephe savunmasını derinleştirmek" için, Gantz'ın 5 bin İsrail askerinin seferber edilmesini emrettiği bilgisinin altı çizildi.

Savunma Bakanı Benny Gantz da İsrail'in Hamas'a ve İslami Cihat Hareketine sert darbeler indirmeye devam edeceğini kaydetti.

Öte yandan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'dan yeni bir açıklama geldi. Bir savaşın ortasında olduklarını söyleyen Netanyahu, Gazze'ye saldırıların yoğunluk ve sıklığını artıracaklarını belirterek, "Hamas burada beklemediği darbeler alacak" dedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024