Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 6600 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Haziran 2021 - 12:45

HDP Saldırganı Tutuklandı

Büyüt
Küçült
HDP Saldırganı
İzmir'in Konak ilçesindeki HDP binasına girerek bir kişiyi öldüren saldırgan tutuklandı.

Ä°zmir'de HDP Ä°l BaÅŸkanlığındaki silahlı saldırıya iliÅŸkin soruÅŸturma çok yönlü olarak sürüyor.

ADLÄ°YEYE SEVK EDÄ°LMÄ°ÅžTÄ°

Ä°zmir'in Konak ilçesindeki HDP binasına girerek bir kiÅŸiyi öldüren saldırgan sorgusunun ardından adliyeye sevk edilmiÅŸti.

HDP Ä°zmir Ä°l BaÅŸkanlığı'na girip tabancayla 1 kiÅŸiyi öldüren ve iÅŸ merkezinin çatı katında polis ekiplerince gözaltına alınan Onur Gencer'in Terörle Mücadele Åžube MüdürlüÄŸü'ndeki iÅŸlemleri tamamlandı.

Åžühpeli, adliyeye sevk edildi.



Åžair EÅŸref Bulvarı'ndaki iÅŸ merkezinin 2. katında bulunan HDP Ä°zmir Ä°l BaÅŸkanlığı'na dün giren Onur Gencer, görevli Deniz Poyraz'ı tabancayla öldürmüÅŸtü.

BAÄžLANTISI TÜM YÖNLERÄ°YLE ARAÅžTRILIYOR

Ä°zmir’de, bir kiÅŸinin öldüÄŸü HDP Ä°l BaÅŸkanlığına yönelik silahlı saldırının ardından gözaltına alınan ÅŸüphelinin sosyal medyada paylaÅŸtığı silahlı fotoÄŸraflar dikkat çekerken, emniyetin saldırganın baÄŸlantılarıyla ilgili çok yönlü araÅŸtırması sürüyor. Öte yandan ÅŸüpheli, emniyetteki ifadesinin ardından sabahın erken saatlerinde adliyeye sevk edildi.

 

Konak ilçesinde, HDP Ä°zmir Ä°l BaÅŸkanlığının bulunduÄŸu binaya O.G. isimli bir kiÅŸi, dün saat 11.05 sıralarında silahla girdi. O.G.’nin içeriye girmesinin ardından binadan silah sesleri geldi. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken bölgede geniÅŸ çaplı güvenlik önlemi alındı. Yapılan incelemelerde saldırganın, içeride bulunan parti çalışanı Deniz Poyraz’ı öldürdüÄŸü belirlendi.

“KÄ°MSEYE ZARAR VERMEDÄ°M, BÄ°R KİŞİYE ATEÅž ETTÄ°M"

O.G.’nin saldırı sonrası HDP Ä°l BaÅŸkanlığı önünde gözaltına alındığı ilk anlarda ise polisle yaÅŸamış olduÄŸu diyalog kameralara yansıdı. Polisin ne iÅŸ yaptığı ve ismini sorması üzerine O.G., “KemalpaÅŸa’da çalışıyordum, istifa ettim. Kimseye zarar vermedim, bir kiÅŸiye ateÅŸ ettim” dediÄŸi görülüyor. Åžüphelinin, polisle girdiÄŸi ilk diyalog sırasında sergilediÄŸi rahat tavırları ise dikkatlerden kaçmadı.

"PKK'DAN NEFERET ETTİĞİM Ä°ÇÄ°N..." 

Ä°fadesi alınmak üzere emniyete götürülen O.G.’nin (27), terör örgütü PKK’dan nefret ettiÄŸi gerekçesiyle bu olayı gerçekleÅŸtirdiÄŸini söylediÄŸi öÄŸrenildi. O.G.’nin, "Hiç kimseyi tanımıyorum. Kimseyle de bir baÄŸlantı kurmadım. Terör örgütü PKK’dan nefret ettiÄŸim için böyle bir ÅŸey yapmak istedim. Bina çevresine birkaç kez keÅŸif için gittim. Binaya girdim ve rastgele ateÅŸ ettim. Ardından da teslim oldum" dediÄŸi öÄŸrenildi.



POLÄ°SÄ°N GÜVENLÄ°K ÖNLEMLERÄ° GECE BOYUNCA DA SÜRDÜ 

Öldürülen parti çalışanı Poyraz'ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Ä°zmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Ä°zmir polisi ise olayın gerçekleÅŸtiÄŸi HDP Ä°l Örgütü çevresinde yoÄŸun güvenlik önlemi alarak bekleyiÅŸini gece boyunca da sürdürdü.

SÄ°LAHLI POZLARI DÄ°KKAT ÇEKTÄ° 

HDP binasında silahlı saldırı düzenleyen ve bir kiÅŸiyi öldüren O.G.'nin elinde silahla sosyal medyada paylaÅŸtığı pozlar dikkat çekerken, saldırganın baÄŸlantılarının her yönüyle araÅŸtırıldığı öÄŸrenildi.

Emniyet, olayla ilgili çok yönlü araÅŸtırmasını sürdürüyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024