Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 531 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   31 Temmuz 2024 - 13:38

Heniyye suikastının nasıl düzenlendiğine dair detaylar ortaya çıktı

Büyüt
Küçült
Heniyye suikastının nasıl düzenlendiğine dair detaylar ortaya
Heniyye'nin öldürüldüğünü doğrulayan Hamas, "Korkakça bir eylem, cezasız kalmayacak." açıklamasını yaptı.

SUÄ°KAST NASIL DÜZENLENDÄ°?

Hamas Siyasi Büro BaÅŸkanı Ä°smail Heniyye'nin Tahran'da uÄŸradığı suikastın nasıl düzenlediÄŸine iliÅŸkin yeni detaylar ortaya çıkmaya baÅŸladı.

Ä°ran'ın yarı resmi Fars Haber Ajansı, Heniyye'nin Tahran'ın kuzeyinde Devrim Muhafızları Ordusu'nun korumasındaki gaziler için hizmet veren bir konutta 02.00'de (TSÄ° 01.30) sularında hedef alındığını duyurdu.

'HAVADAN GÜDÜMLÜ FÜZE'

Ä°ran medyası, Hamas Liderinin baÅŸkent Tahran'ın kuzeyinde kaldığı eve isabet eden "havadan güdümlü füze" sonucu öldürüldüÄŸünü bildirdi.

 

FÜZE, Ä°RAN DIÅžINDAN FIRLATILDI Ä°DDÄ°ASI

Lübnan haber sitesi El Mayadin, Ä°ranlı bir kaynaÄŸa dayanarak Tahran'da Ä°smail Heniyye'yi öldürmek için kullanılan füzenin Ä°ran dışından fırlatıldığını iddia etti.

Bu durum, Ä°ran makamları tarafından henüz resmi olarak doÄŸrulanmadı.

CNN ise Hamas Liderinin, baÅŸkent Tahran'ın kuzeyinde kaldığı konuta isabet eden “havadan güdümlü mermi” ile öldürüldüÄŸünü bildirdi.

HALKA Ä°TÄ°DAL ÇAÄžRISI

Tasnim Haber Ajansı'nda yer alan bir haberde, "itidal" çaÄŸrısında bulunuldu.

Özellikle saldırıya iliÅŸkin sosyal medyada paylaşılan bilgiler ve iddialara iliÅŸkin dikkatli olunması gerektiÄŸi belirtilerek, "Ortaya atılan yalan iddialar ve bilgilerle Siyonist rejimin bu saldırısının kınanması yerine ülke içerisinde tartışma çıkartılmaya çalışılıyor." ifadesi kullanıldı.

Heniyye suikastına iliÅŸkin Ä°ran Meclisi Ulusal Güvenlik Komisyonu olaÄŸanüstü toplantı kararı alırken Komisyon Sözcüsü Ä°brahim Rızayi, saldırıya iliÅŸkin detayların kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti.

ETANYAHU, HENÄ°YYE SUÄ°KASTINA Ä°LÄ°ÅžKÄ°N KONUÅžULMAMASINI Ä°STEDÄ°

Tüm bu sürecin akabinde Hamas ve Ä°ran Devrim Muhafızları, Heniyye'nin hayatını kaybettiÄŸi saldırının arkasında Ä°srail'in olduÄŸunu açıkladı.

İsrail resmi makamları ise Heniyye suikastına dair sessizliğini korumaya devam ediyor.

Ä°srail basınında çıkan haberlerde, BaÅŸbakan Binyamin Netanyahu'nun ofisinin, kabine üyelerine Heniyye suikastına iliÅŸkin deÄŸerlendirmeden kaçınmalarını istediÄŸi belirtildi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024