Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3805 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Şubat 2015 - 11:02

İstanbulda kar etkisini artırıyor

Büyüt
Küçült
İstanbulda kar etkisini

İstanbul Valisi Vasip Şahin, çok yoğun kar yağışı beklenmediğinden bugün okulların tatil edilmeyeceğini duyurdu.

İstanbulda akşam saatlerinde başlayan karla karışık yağmur, gece 01.00 sıralarında yerini kar yağışına bıraktı. Özellikle Avrupa Yakasında etkili olan kar, aralıklarla devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı tuzlama araçları da buzlanma tehlikesine karşı daha önceden belirlenen bölgelerde hazır bekletiliyor.

 

İlgili Haber Bu illerde okullar tatil edildi!

SULU KAR GECE SAATLERİNDE BAŞLADI

Akşam saatlerinde bazı bölgelerde kısa aralıklarla sulu kar yağışı gözlendi. Sulu kar, özellikle Arnavutköy, Habipler, Bahçeköy ve Maslakta kısa aralıklarla yağmaya başladı. Hava sıcaklıkları bugün 2, çarşamba ve perşembe günü ise 0 derece olarak hissedecek. Karla karışık yağmur ve kar yağışının salı ve çarşamba günleri Anadolu yakasında kuvvetli olmak üzere devam edeceği, çarşamba günü akşam saatlerinden itibaren yağışın tekrar karla karışık yağmur ve yer yer yağmur şekline döneceği tahmin ediliyor. Yerde kar yüksekliğinin sahil kesimlerde 1 ila 3 cm olurken rakımın biraz yüksek olduğu yerlerde 10 ila 20 cm arasında olması bekleniyor. Yetkililer, kar yağışı ve fırtına şeklinde esecek rüzgarın oluşturacağı ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istedi.

ALARM DURUMUNA GEÇİLDİ

AKOM, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün İstanbula ilişkin uyarıları üzerine karla mücadele çalışmaları için alarm durumuna geçti.

AKOMdan yapılan açıklamada şöyle denildi:
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün İstanbula ilişkin uyarıları üzerine AKOM karla mücadele çalışmaları için alarm durumuna geçti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi kış şartlarıyla mücadele ekipleri olumsuzluklara karşı 1.028 araç, iş makinesi ve 4 bin 815 personel ile ana arterlerde görev başında olacak. Bu gece yarısından itibaren başlatılacak kış şartlarıyla mücadele çalışmaları olumsuz hava koşulları İstanbulu terk edinceye kadar sürecek.

İSTANBULDA OKULLAR TATİL DEĞİL

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbulda bugün okulların tatil edilmeyeceğini Twitter adresinden duyurdu.
Vali Vasip Şahin, yaptığı açıklamada, Meteorolojik tahminlere göre çok yoğun kar yağışı beklenmediğinden bugün (salı günü) okullarımızda eğitime devam edilecektir dedi.

METEOROLOJİNİN O UYARISI

Çarşamba günü ülkemizin büyük bölümünde görülecek kar yağışlarının Marmaranın doğusu (Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Bursa, Balıkesir, Yalova ve İstanbulun Anadolu yakası), Batı Karadeniz (Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinopun iç kesimleri), İç Anadolunun batısı (Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Konya, Karaman), Akdeniz bölgesinin iç kesimleri (Isparta, Burdur, Kahramanmaraşın ve Adananın kuzey kesimleri ile Antalya ve Mersinin iç kesimlerinde), İç Egede (Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli ile İzmir, Manisa, Aydının doğusu ve Muğlanın iç kesimlerinde) ve Doğu Anadolunun güneydoğusunda (Hakkari, Bitlis, Muş, Bingöl, Tunceli, Vanın güneyi ve Şırnakın doğusunda) kuvvetli (10 ila 20 cm) ve yer yer yoğun olacağı (20 cm üzeri) tahmin ediliyor. Yoğun kar yağışları sebebiyle meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar ile buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024