Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 641 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   03 Ocak 2023 - 09:13

İyi Partiden Babacan Açıklamasına Sert Tepki

Büyüt
Küçült
İyi Partiden Babacan Açıklamasına Sert
Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, vatandaşlık tanımını değiştirmek ve Kürtçe'yi anadil olarak anayasaya koymak istediklerini açıkladı. İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu ortak açıkladıkları Anayasa taslağında bu ifadelerin yer almadığını, kendilerinin katılmadığını söyledi.

Ali Babacan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Herkesin kendini bu ülkenin eşit ve özgür vatandaşı hissetmesi, güçlü bir vatandaşlık anlayışının hakim kılınmasıyla mümkündür. Anayasamızın 66. maddesini, çağımızın gereği olarak, kapsayıcı bir anlayışla yeniden ele almayı teklif ediyoruz.” ifadelerini kullandı. 

İYİ Parti'den tepki

Bugün basın açıklaması yapan İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu bu açıklamaların kendilerini bağlamadığını, 6'lı masadan ortak çıkan proje ve taslaklarda da böyle bir ifadenin yer almadığını söyledi.

Muharrem İnce: İzin vermeyeceğiz

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, DEVA Partisi lideri Ali Babacan'ın açıklamalarına tepki gösterdi. İnce, anayasanın ilk dört maddesinin tartışılmaya çalışıldığını ifade ederek, Cumhuriyet'in temellerine dinamit koyulmasına izin vermeyeceklerini söyledi.
Twitter'dan paylaşımda bulunan İnce, Babacan'ın sözlerine tepki göstererek, şu ifadeleri kullandı:

"Anayasa'nın ilk 4 maddesini tartışanlar, vatandaşlık tanımını değiştirmeyi önerenler, özerklik diyenler. Sizin derdiniz ne? Siz gizliden Erdoğan’a mı çalışıyorsunuz? Bu önerilere Masa arkadaşlarınız ne diyor? Cumhuriyet’in temellerine dinamit koymanıza asla izin vermeyeceğiz!"

Ümit Özdağ'dan tepki

Ali Babacan'ın bu çıkışına en büyük tepkiyi Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ gösterdi.  Ümit Özdağ sosyal medya hesabından, "Bu muhalefete muhalefet edeceğiz. Atatürk Cumhuriyetini yıkmak isteyen iktidara da muhalefete de karşı çıkarız, mücadele ederiz. Asıl kendisini sorgulaması gereken Atatürkçüyüm, Türk milliyetçisiyim diyerek bunlar ile yol yürüyenlerdir.Saray rejimine karşı mücadele Zafer ile olur" dedi.

FETÖ'nün Balyoz kumpası mağduru Musta Önsel de Ali Babacan'a sert tepki gösterenler arasındaydı. Mustafa Önsel "Babacan'ın bugün dediklerini dinlediniz mi? Ne mi dedi? Boşverin! Ne desek boş!
Boş, bomboş" diye yazdı.

İyi Parti ,Babacan ,Tepki ,Kürtçe ,Anadil





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024