Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4337 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   21 Ekim 2020 - 10:15

Karabağ'da 400 Ermeni askeri öldürüldü!

Büyüt
Küçült
KarabaÄŸda 400 Ermeni askeri
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev yaptığı açıklamada, Ermeni güçlere ait 241 tankın imha edildiğini; ele geçirilen 39 tankın ise işgalcilere karşı kullanıldığını söyledi. Aliyev, 27 Eylül'den bu yana dört S-300 sistemi, 70 Grad füzesi ve 2 Yars füze sisteminin de yok edildiğini ifade etti. Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, Cebrail'deki operasyonlarda Ermenistan ordusunun 556. Alay taburunun imha edildiği, 400 sözleşmeli askerden oluşan taburun çoğunun etkisiz hale getirildiği bildirildi

Ermenistan iÅŸgali altındaki toprakları kurtarmak için Azerbaycan ordusunca baÅŸlatılan harekat aralıksız devam ediyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Cebrail istikametindeki operasyonlarda Ermenistan ordusunun 556. Alay taburunun imha edildiÄŸi belirtildi

400 KİŞİLİK TABUR ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Yaklaşık 400 sözleÅŸmeli askerden oluÅŸan tabur personelinin çoÄŸunun etkisiz hale getirildiÄŸi, askeri birliÄŸin yeniden yapılanmak üzere Ermenistan'ın Ararat kentine döndüÄŸü ifade edildi. Açıklamada, alay komutanının, kalan personeli tekrar savaÅŸmaya göndermeyi reddettiÄŸi için görevden alındığı, savaÅŸa gitmeyi reddeden birçok askere de soruÅŸturma açıldığının öÄŸrenildiÄŸi kaydedildi.

CUMHURBAÅžKANI ALÄ°YEV, ERMENÄ° ZAYÄ°ATINI AÇIKLADI

Azerbaycan CumhurbaÅŸkanı Ä°lham Aliyev, 27 Eylül'den bugüne kadar Azerbaycan ordusunun imha ettiÄŸi ve ele geçirdiÄŸi Ermenistan araç ve mühimmatlarına iliÅŸkin bilgi verdi.

241 TANK Ä°MHA EDÄ°LDÄ°, 39 TANK ELE GEÇÄ°RÄ°LDÄ°

AA'da yer alan habere göre bugüne kadar Ermenistan ordusuna ait 241 tankın imha edildiÄŸini, 39 tankın ise çalışır durumda ele geçirildiÄŸini bildiren Aliyev, bu tankların Ermenistan ordusuna karşı kullanıldığını kaydetti.

50 ZIRHLI PÄ°YADE ARACI YOK EDÄ°LDÄ°

Aliyev, 50 zırhlı piyade aracının imha edildiÄŸini, 24'ünün ise ele geçirildiÄŸini ifade ederek, 17 kundağı motorlu topun, 198 farklı kalibreli topun ve 58 havan topunun da imha edildiÄŸini aktardı.

DÖRT S-300 SÄ°STEMÄ°, 70 GRAD FÜZESÄ° VURULDU

12 havan topunun Azerbaycan askerlerince çalışır durumda ele geçirildiÄŸini bildiren Aliyev, ÅŸunları kaydetti: "53 tanksavar, 70 Grad, 2 Uragan, 2 Yars füze sistemi, 3 TOR, 5 KUB ve Krug, yaklaşık 40 OSA uçaksavar sistemi, 6 insansız hava aracı, 1 Elbrus balistik füze sistemi, 1 Toçka-U balistik füze sistemi, 8 radar aracı, 198 kamyon imha edildi. Bu araçlardan 15'i mühimmatla doluydu. 102 kamyon da ele geçirildi. Ermenistan ordusuna ait 4 S-300 füze sistemini de imha ettik. Bu sistemin fiyatı bellidir. Çok pahalı bir silahtır."

GUBADLI'DA ERMENİ BİRLİĞİ VURULDU

Ä°HA'da yer alan habere göre Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Gubadlı yönündeki çatışmalarda Azerbaycan ordusunun Ermenistan birliklerini topçu atışlarıyla etkisiz hale getirdiÄŸi bildirildi. Bakanlık, operasyonlara iliÅŸkin görüntüleri paylaÅŸtı.

2 ERMENÄ° 'Ä°HA'SI DÜÅžÜRÜLDÜ

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, dün akÅŸam saatlerinde Ermenistan'a ait bir Ä°HA'nın Goranboy ilinin Tapkarakoyunlu köyü üzerinde keÅŸif uçuÅŸu gerçekleÅŸtirdiÄŸi belirtildi.

çıklamada, söz konusu Ä°HA'nın Azerbaycan hava savunma güçlerince vurularak düÅŸürüldüÄŸü kaydedildi. Azerbaycan hava savunma güçleri dün ülkenin 2'nci büyük kenti Gence istikametinde seyreden bir Ä°HA'yı da düÅŸürmüÅŸtü.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024