Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 742 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   19 Mayıs 2022 - 04:39

Konut Fiyatlarında Normalleşme İçin Ağustosta Yeni proje Açıklanacak

Büyüt
Küçült
Konut Fiyatlarında Normalleşme İçin  Ağustosta  Yeni proje
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konut fiyatlarının normalleşeceğini ve hammadde fiyatlarının düşeceğini belirtti. Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ağustos ayında konutlarla ilgili yeni bir projeyi açıklayacağını söyledi.

Kurum, konut almak isteyen vatandaÅŸları heyecanlandıran bir açıklama yaparak, müjdeyi CumhurbaÅŸkanı EdoÄŸan'ın AÄŸustos ayında açıklayacağını söyledi.

KONU MÜJDESÄ° AÄžUSTOS AYINDA AÇIKLANACAK

Kentsel dönüÅŸümle alakalı projeleri yarım kalmış firmalara da destek paketini açıkladıklarını anlatan Kurum, "Konut fiyatlarının artışı, kira fiyatlarının artışını bire bir takip ediyoruz. Sayın CumhurbaÅŸkanımız bir paket açıkladı. Maliye Bakanlığımız bankalarla birlikte bir çalışma yapıyor. Burada da fahiÅŸ fiyat artışlarını bire bir takip ediyoruz. Kentsel dönüÅŸümle alakalı projeleri yarım kalmış firmalara da destek paketini açıkladık. Kira üzerine de Adalet Bakanlığmıız, Hazine Maliye Bakanlığımızla çalışıyoruz. Buraya gelmeden önce Hazine Maliye Bakanlığımız, ilgili bakanlıklarımız, genel baÅŸkan yardımcılarımızla, belediyelerimizle birlikte bir proje daha gerçekleÅŸtireceÄŸiz. Bunu sayın CumhurbaÅŸkanımız yakında açıklayacaktır. Yereldeki talepleri de dikkate alarak bu proıje gerçekleÅŸecek. Tüm dünyada tedarik zincirinde bozulma oldu, tarihte görülmemiÅŸ enflasyonlar yaÅŸandı tüm dünyada. Konut maliyetleri bu noktada arttı. Biz maliyetleri düÅŸürecek, sektör ve vatandaşımıza daya uygun ÅŸartlarda konut ve eriÅŸimi kolaylaÅŸtıracak projeyi yakın zamanda açıklayacağız. TOKÄ° ile konut ürettik. 15-20 yıl vadeyle ÅŸehit aileleri, alt gelir, emekli vatandaÅŸlarımıza verdik. AÄŸustos ayında sayın CumhurbaÅŸkanımız milletimizle paylaÅŸacak. VatandaÅŸlarımızın konut alabilmelerine imkan saÄŸlamak amacıyla 81 ilimizde yapacağız." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

MALÄ°YETLER DÜÅžECEK

Konut fiyatlarının artmasının nedenine iliÅŸkin olarak da Kovid-19 salgınıyla baÅŸlayan tüm dünyadaki tedarik zincirlerindeki bozulmaları gösteren Kurum, ÅŸöyle devam etti:

"Maliyetleri düÅŸürecek, hem sektörümüze hem vatandaşımıza daha uygun ÅŸartlarda konut yapılmasına imkan saÄŸlayacak, hem de vatandaşımızın eriÅŸimi kolaylaÅŸtıracak projeyi yakın zamanda açıklayacağız. Bunun dışında TOKÄ° ile 1 milyon 137 bin konut ürettik. Bunları 15-20 yıl vadeyle ÅŸehit aileleri, alt gelir, emekli vatandaÅŸlarımıza verdik. Bu projeye de devam edeceÄŸiz. Ä°nÅŸallah aÄŸustos ayında Sayın CumhurbaÅŸkanımız bunu milletimizle paylaÅŸacak. Yine büyük bir projeyi vatandaÅŸlarımızın konut alabilmelerine imkan saÄŸlamak amacıyla 81 ilimizde yapacağız."

Bunun bir sosyal konut projesi olacağını belirten Kurum, "Öncelik buradaki konut ve kira fiyat artışlarının en fazla yaÅŸandığı illerde sübvanse edebilmek amacıyla bu projeyi yapacağız. Vatandaşımız aidat öder gibi ev sahibi oluyor." dedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024