Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3646 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   19 Mart 2020 - 10:09

LOKANTALAR da Masalar 1 Metre Aralıkla Mesefelendirilecek

Büyüt
Küçült
LOKANTALAR da Masalar 1 Metre Aralıkla
Sağlık Bakanlığı, koronavirüs sebebiyle restoranlara yönelik yeni tedbir kararları aldı. Buna göre, masalar arasındaki mesafe en az 1 metre olacak.

SaÄŸlık Bakanlığı restoranlar için yeni önlem kararları aldı.

SaÄŸlık Bakanlığı'nın aldığı yeni önlemler ÅŸöyle:

"Masalar arası mesafe bir metreden az olmayacak ÅŸekilde (tercihen 2 metre) düzenleme yapılacak. Odalar ve diÄŸer kapalı alanlardaki camlar günlük rutin temizlik esnasında açık olacak ve temizlik sonrası en az bir saat havalandırılacak. Özellikle ellerle sık dokunulan yüzeyler, kapı kolları, bataryalar, tırabzanlar, düÄŸmeler, telefon ahizesi, ortak kullanım alanlarındaki tuvalet ve lavabo temizliÄŸine özen gösterilecek.

BULGUSU OLAN PERSONELLER ÇALIÅžTIRILMAYACAK

Bardak ve tabak gibi ortak kullanılan eÅŸyalar her kullanım sonrasında su ve deterjanla yıkanacak ve kullanımına kadar temiz bir ortamda saklanacak. Restoran çalışanları, el temizliÄŸine dikkat edecek. Eller en az 20 saniye boyunca sabun ve suyla yıkanacak, sabun ve suyun olmadığı durumlarda alkol bazlı el antiseptikleri kullanılacak. Herhangi bir solunum yolu enfeksiyonu (ateÅŸ, öksürük, solunum sıkıntısı vb.) bulgusu olan personel ÅŸikayetleri düzelene kadar çalıştırılmayacak. Misafirlerin kiÅŸisel eÅŸyalarına temas eden kiÅŸiler, bu tür iÅŸlemler sonrasında derhal ellerini yıkayacak veya alkol bazlı el antiseptiÄŸiyle el temizliÄŸi yapacak."





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024