Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3036 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Ağustos 2015 - 15:20

O profesör açığa alındı ama yine tehdit etti

Büyüt
Küçült
O profesör açığa alındı ama yine tehdit

Türkiyeyi içine alan şiddet ve öfke sarmalı akademik çalışmalarıyla tanınan isimleri bile adeta birer sosyal medya trolüne dönüştürüyor. Son olarak Arel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde görevli olan profesör ünvanlı öğretim üyesi Ahmet Atilla Şentürk, Her şehide karşılık, bir HDPli vekilin indirilmesini önerdi. Şentürk büyük tepki çeken bu sözlerinin ardından kendisine tepki gösteren facebook kullanıcılarına da hakaret ve tehditler savurmaya devam etti.   Arel Üniversitesi, Prof. Dr. Şentürk hakkında soruşturma açıldığını ve sonuçlanıncaya kadar profesörün uzaklaştırılmasına karar verildiğini duyurdu.   Divan Şiiri, eski Türk ve Osmanlı edebiyatı gibi konularda çok sayıda kitabı bulunan ve Klasik Türk edebiyatı için önemli akademisyenlerden biri olarak kabul edilen Prof. Dr. Ahmet Atilla Şentürk, kendisine ait Facebook hesabına Bu iş böyle olmaz. Her şehidimize karşılık bir HDP milletvekili indirilmeli diye yazdı.   Bu korkunç sözlere birçok facebook kullanıcısından tepki gelirken, Şentürk sözlerinin arkasında durdu ve bu kez de şunları yazdı:   Ağzının salyasını akıtarak sabahlara kadar hırlayan, tehdit mesajları yazan PKK ve HDP köpekleri! Bu ülke bütün kudurmalarınıza karşılık hl susuyorsa insanımızın asaletindendir. Siz bu muameleye layık değilsiniz. Millet belki insan sıfatına girersiniz diye meclise soktuğunuz o militanlara bir fırsat vermek istedi. Ama görüyoruz ki siz bu dilden anlamıyorsunuz. Yarın insanımız öfkesini tutamayıp tükürmeye başlarsa sizi boğulmaktan kim kurtaracak.     Arel Üniversitesi ise konuyla ilgili olarak bir açıklama yayınladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:   Prof. Dr. Ahmet Atilla Şentürkün 10.08.2015 tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklama nedeniyle hakkında disiplin soruşturması açılmış ve soruşturma sonuçlanıncaya kadar üniversitemizden uzaklaştırılmasına karar verilmiştir.    

İNDİRMEK BAŞKA ANLAMA DA GELİYOR   Hürriyet gazetesinin ulaştığı Prof. Dr. Ahmet Atilla Şentürk, konu hakkında fazla konuşmak istemediğini belirterek Nasıl anlaşılırsa öyle yorumlansın. Yani indirmek aynı zamanda biliyorsunuz milletvekilliğini düşürmek demektir. Bu Türkçenin çok açık bir ifadesi. Fazla bir önemi yok, konuşmak istemiyorum. İndirme fiilinin ne anlama geldiğini Türkçede açıklarsınız. İndirme kelimesi milletvekilliğini düşürmek anlamına da geliyor dedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2024 - 2025