Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 746 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   26 Ekim 2021 - 08:06

Ortaylı: Yakında hekimsiz, hemşiresiz kalacağız

Büyüt
Küçült
Ortaylı: Yakında hekimsiz, hemşiresiz
İlber Ortaylı, yaptığı paylaşımda doktorlara verilen maaşları eleştirdi.

Türk Tarih Profesörü Ä°lber Ortaylı saÄŸlık personelinin durumlarıyla ilgili paylaşımda bulundu.

Profesör Ortaylı paylaşımında ÅŸu ifadelere yer verdi;

"Felemenkçe, Ä°sveççe, Almanca gibi dilleri öÄŸreten kurslar, doktor ve saÄŸlık personeli dolu. Ne yapsınlar ki? MaaÅŸlar ortada; 7-8 Bin TL'ye ÅŸu hayat pahalılığında mütehassıs doktor mu çalıştırılır? Üstelik bir de doktor, hemÅŸire dövme modası devam ediyor. Hele en sonuncu hadise (yani üç hemÅŸireyi bir mücrimin esir alması) eÄŸer dış kaynaklı, tipik bir organizasyon deÄŸilse ÅŸaÅŸarım.

Çünkü pandemi krizinde Batı'daki tıbbi personelin gayret ve beceri yönünden bizimkilere yetiÅŸemeyeceÄŸi anlaşıldı. Açığı böyle kapatmak istemedikleri ne malum? Deli geçinen herif, ambulansın içinde hastaneye girmiÅŸ ve üç hemÅŸiremizi rehin alarak ortalığı birbirine katıyor.

Åžayet deliyse tımarhane, psikiyatri klinikleri nerede? Bunu düzenleyen kanun neden hazırlanmıyor? Hastaneler personel kıtlığına uÄŸramaya baÅŸladı. Avrupa'nın en fedakar personeli yurtlarından kaçmak zorunda kalıyor. Hastanesiz kalmayı hak eden bir toplum muyuz? Ä°ki asırdır evlatlarımızı tıp alanında büyük fedakarlıkla yetiÅŸtirdik. Bu densizliÄŸin sınırları nerede duracak? Adamın biri, geçmiÅŸte bakan oldu, gelip hastanelerin kapısından T.C. rumuzunu kaldırmakla iÅŸ yaptığını zannetti, amacı belli. Beriki gelip "SaÄŸlık personeli sizin hizmetinizdedir" diyor. Roma'nın "Patrici" beyleri bile Yunanlı köle hekimler için böyle edepsiz laf kullanmamıştır.

Ne zaman akıllanacağız ve herkese haddini bildireceÄŸiz? Zorbalık çıkmadan evvel aklıselim hukuki tedbirlerle iÅŸin saÄŸlanması gerekir. Nelere maruz kalacağımızı tasavvur etmek bile istemiyoruz"

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024